Accesul turiștilor spre Semenic și Muntele Mic se face în condiții de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DRDP acționează cu 63 de utilaje pe drumurile din județ.
DRDP acționează cu 63 de utilaje pe drumurile din județ.

După ce poliția rutieră le-a atras atenția drumarilor că se circulă greu spre Muntele Semenic, acolo unde mai sunt încă turiști, firma care se ocupă de deszăpezire a intensificat acțiunile de curățare a drumului. Astfel că, o mașină dotată cu cauciucuri de iarnă, ar putea urca sau coborî de pe munte, dar în condiții dificile.

Polițiștii de la rutieră se află la această oră pe toate drumurile naționale și județene din Caraș-Severin. Asta, fie că este vorba despre drumurile de munte sau cele din Clisura Dunării. Potrivit inspectorului Radu Ștefan, ei fluidizează traficul rutier.

În ce privește accesul spre Semenic, încă de la primele ore ale dimineții, patru utilaje acționează continuu pentru degajarea zăpezii și circulația în condiții mai bune. De asemene, firma de deszăpezire a pregătit și o turbofreză, care momentan este depozitată pe platoul Semenic.

Și spre Muntele Mic se circulă în condiții de iarnă, dar acolo, salvarea este telescaunul cu care au acces turiștii până în vârful  versantului.  

Aviz amatorilor !
Oficialii de la serviciul rutier susțin că cele mai multe accidente au loc în această perioadă din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

“Atragem atenția că zilnic organizăm acțiuni cu efective mărite pentru depistarea conducătorilor auto care nua cordă prioritate pietonilor angajați în traversarea trecerilor marcate corespunzător.

Suntem cu ochii pe cei care nu le acordă prioritate pietonilor sau nu sunt atenți în apropierea trecerilor de pietoni”, a declarat în această dimineață inspectorul Radu Ștefan, din cadrul Poliției Rutiere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite