Cutremurul din Serbia a tulburat noaptea locuitorilor din apropierea frontierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutremurul din țara vecină s-a resimțit și în Caraș-Severin pe o rază de circa 100 de kilometri, potrivit declarațiilor oamenilor. Inclusiv locuitorii din Reșița spun că ar fi simțit unda. Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a declarat că aparatele din zona Moldova-Nouă au și înregistrat mișcarea din țara vecină. 

Noaptea locuitorilor din zona Oravița-Moldova Nouă, dar chiar și a celor din Reșița a fost zguduită în jurul orei 03.00, ora locală la care a avut loc cutremurul din țara vecină.

„Stăteam liniștit în pat și mă uitam la televizor. Deodată, am văzut că se mișcă cablul microfonului din cameră. Nu putea fi un curent de aer, pentru că s-a mișcat constant pentru câteva secunde, în stânga și în dreapta.

Am intrat repede în camera fratelui meu, însă el dormea”, a declarat Ionuț Ifrim, de 25 de ani, din Reșița.

În zona Clisurii s-a simțit mai puternic

Locuitorii din apropierea frontierei de stat cu Serbia au declarat reporterilor „Adevărul de Seară Reșița”, deplasați astăzi în zonă, au resimțit puternic mișcarea seismică din Serbia.

Specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului susțin că aparatele lor, amplasate la Moldova-Nouă au înregistrat unda seismică. „Aparatele noastre din Clisura Dunării au înregistrat seismul din Serbia, care a avut 5,8 grade pe scara Richter”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul institutului.

La urgențe cu atac de panică

La spitalul din Oravița au ajuns câteva persoane cu atac de panică. „În urma cutremurului, au venit mai mulți pacienți cu atac de panică. O parte am reușit să îi calmez doar cu vorba, dar în cazul a două persoane a fost necesară administrarea de calmante”, a declarat Maria Fara, medic de gardă la Spitalul Orășenesc Oravița. În aceeași unitate spitalicească, și mamele care au stat de veghe alături de nou născuți au resimțit aceeași panică. Femeile s-au temut că nu cumva următoarea replică a cutremurului să fie mai puternică și să se întâmple ceva rău.

Ultimul seism în zona Banatului a fost în 2002-2003, dar fără să creeze probleme majore locuitorilor.

Citește mâine detalii despre cum s-a resimțit cutremurul în Caraș-Severin, în Adevărul de Seară Reșița.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite