EXCLUSIV: Crimă făcută cu bestialitate, despăgubită cu un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia victimei vrea să ia şi pielea de pe cei doi criminali ai bărbatului de 33 de ani. Petru Pela şi Ionel Damian riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor şi, totodată, să fie obligaţi la plata unor despăgubiri uriaşe.

Rudele lui Dorin Erina, bărbatul de 33 de ani care a sfârşit cu capul crăpat din cauza loviturilor de par primite de la Petru Pela şi Ionel Damian, cer să fie despăgubite de către cei doi criminali cu un milion de euro pentru suferinţa cauzată şi pentru cheltuielile cu înmormântarea şi pomenile ţinute în memoria victimei.

Soţia şi cei doi copii ai bărbatului ucis în noaptea de 16 spre 17 octombrie a anului trecut, pe o stradă din Poiana Buchin, solicită fiecare câte 250.000 de euro reprezentând daune morale. În plus, se solicită sume importante şi ca daune materiale. “Părţile civile au solicitat despăgubiri materiale şi mortale în cuantum de un milion de euro, 250.000 de euro reprezentând daune materiale şi 750.000 de euro daune morale.

Este o sumă exagerată în opinia mea şi nu cred că vreodată instanţa va accepta să acorde asemenea despăgubiri. Este imposibil să-ţi imaginezi că cineva va putea plăti, mai ales aceşti inculpaţi, asemenea daune”, a declarat Ionuţ Chilom, avocatul inculpaţilor.

Vor să plătească
Pela şi Damian, care au puţin peste 20 de ani, sunt de acord să bage mâna în buzunar pentru a plăti despăgubiri, numai că, ambii sunt faliţi. “Inculpaţii au fost de acord în faţa instanţei de judecată să plătească despăgubiri civile, atât cât va stabili instanţa, dar în niciun caz asemenea sume exorbitante solicitate de către partea civilă. Ei nu lucrează, nu au niciun venit şi, din câte cunosc eu, nu au nici bunuri, lucuri ale lor care să poată fi valorificate”, a mai spus Chilom.

Inculpaţii şi-au recunoscut vinovăţia, dar instanţa a amânat pronunţarea sentinţei până la rezolvarea laturii civile.

“Din declaraţiile celor doi rezultă că nu au vrut să-l omoare, ci doar să-l bată”, Valentin Cârstea, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite