Hotelierii din Herculane sunt verificați la sânge de autorități. S-a lăsat cu dosare de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forțe serioase formate din polițiști de la economic, comisari de la OPC, Garda Financiară, ITM și jandarmi au descins în stațiunea Băile Herculane, unde au verificat legalitatea în care hotelierii își desfășoară activitatea. Rezultatea au fost pe măsura “ponturilor” pe care organele statului le-au primit. Controalele s-au soldat cu dosare penale de evaziune fiscală.

Polițiștii de la economic au dat buzna peste hotelierii din stațiunea Băile Herculane, ca să verifice dacă au acte contabile la zi, dacă emit facturi pentru cazarea turiștilor și dacă angajații au cărți de muncă.  Peste 20 de polițiști au participat la acțiune, alături de inspectori de la ITM, OPC, jandarmi și comisari din cadrul Gărzii Financiare.

Din cele 18 unităţi hoteliere verificate, 6 manageri au luat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei, iar pentru 5 au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi continuate cercetările sub supravegherea parchetului competent.

“Pe viitor, în funcţie de datele deţinute, se vor mai efectua astfel de acţiuni de verificare a agenţilor economici ce îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite