Firmele din Reșița întâmpină sărbătorile cu amenzi și marfă de zeci de mii de lei confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii de la OPC au descins în mai zeci de magazine de haine, pantofi și alimente. Concluzia generală pe care au tras-o este că cei mai mulți dintre cei verificați își bat joc de consumatori și profit de pe spatele neștiinței lor sau a necunoaterii legii în domeniul protecției consumatorilor.

Atât firmele care comercializează textile, cât și pantofi și alimente au fost sancționate. Toate societățile pe la care au trecut comisarii OPC au fost sancționate și au rămas fără cantități importante de marfă pe rafturi. Cei care au făcut verificări nu s-au lăsat impresionați de faptul că suntem în prag de sărbători, iar încasările cresc semnificativ.

“Am aplicat 30 de amenzi contravenţionale în cuantum total de 30.000 lei,  dispunandu-se oprirea temporara de la comercializare a produselor textile cu deficiente de etichetare in valoare totala de 53.802 lei”, spune Cristian Angyal, șeful comisariatului județean. 
Patru dintre firmele verificate au expus la vânzare produse textile fara indicatii cu privire la modul de intretinere al produselor.

Situație similară la pantofii pentru reșițeni

Firmele care vând pantofi și-au lumea în cap ! Aceasta ar fi concluzia pe care inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au tras-o.

Asta pentru că, toate firmele verificate au fost și amendate.  “Am aplicat 22 de amenzi contravenţionale în cuantum total de 22.000 lei,  dispunându-se oprirea temporară de la comercializare a articolelor de încălțăminte cu deficiențe de etichetare în valoare totală de 34.000 lei”, a declarat Cristian Angyal, comisarul șef al instituției.

Pe lângă marfa confiscată, comisarii au aplicat amenzi usturătoare de zeci de mii de lei pentru că au uitat să expună la vedere instrucțiunile sau să le traducă pentru reșițeni pe cele expuse în alte limbi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite