Contrabandiştii de pe Aleea Tuşand “evadează” în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei opt tineri acuzaţi de furt, trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă, reţinuţi în urma descinderilor mascaţilor de la Poliţia de Frontieră din ultima zi a lui 2010 şi arestaţi preventiv, au toate şansele să scape din spatele gratiilor.

Judecătoria Oraviţa a respins astăzi propunerea Parchetului de prelungire a duratei arestării preventive în cazul celor opt tineri. Magistraţii au decis că nu se mai impune prelungirea mandatelor emise pe numele lui Mario Popeţi, Cristian Uglai, Claudiu Catrinoi, Adi Trulea, Lucian Baciună, Alexandru Gogu, Angelo Ciocoi şi George Dacică.

“După o pledoarie spectaculoasă, de o oră şi jumătate, în care am combătut cu argumente juridice toate acuzaţiile aduse de către Parchet, instanţa, observând că nu se mai impune prelungirea arestării preventive, a dispus punerea în libertate a tuturor celor opt inculpaţi, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu cu data de 25 februarie, ora 17”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul a trei dintre inculpaţi.

    Punerea lor în libertate poate fi împiedicată de magistraţii Tribunalului Caraş-Severin. “Ne aşteptăm la recurs, acesta urmând a se judeca joi sau vineri la Tribunalul Caraş-Severin. În opinia mea, este un pas mare în sensul respectării prezumţiei de nevinovăţie şi al duratei rezonabile a arestului preventiv, argumentele apărării fiind covârşitoare în decizia punerii lor în libertate”, a adăugat Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite