Contrabada cu țigări e în floare la Reșița în ciuda descinderilor din Vama Naidăș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Haosul din vamă, elicopterele care au transportat acuzații la audieri și tot circul mediatic nu a avut niciun efect asupra contrabandiștilor din oraș, care își fac liniștiți treaba în continuare, așa cum știu ei mai bine. Ghinionul însă îi lovește rând pe rând. Polițiștii de la economic au săltat aseară un bărbat de 43 de ani.

Polițiștii de la economic au trecut la descinderi și pe plan local. Aceștia au vizat două percheziţii domiciliare la două imobile de pe raza municipiului Reşiţa, unde existau indicii că un bărbat de 43 ani depozita ţigări.

“În urma percheziţiilor effectuate, dar şi din autoturismul bărbatului a fost ridicată în vederea cercetărilor cantitatea de 82. 240 de ţigarete de provenienţă din Republica Serbia, în valoare de aproximativ 37 000 de lei, precum şi suma de 8000 lei şi 50 euro, bani proveniţi din comercializarea ţigărilor netimbrate”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Polițiștii i-au făcut bărbatului dosar de cercetare penală pentru evaziune fiscală şi deţinerea țigărilor în afara legii și pentru comercializarea lor pe teritoriul României, fără ca acestea să aibă acciză.

“Prejudiciul în cadrul acestui dosar se ridică la peste 50 000 de lei, reprezentând taxe şi accize datorate bugetului de stat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Bărbatul a mai fost descoperit și cu alte ocazii încălcând legea, cu produse din tutun de contrbandă, dar de această dată a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore.  Acesta va fi prezentat parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite