Contrabanda cu țigări este în floare, în ciuda descinderilor și a zecilor de percheziții pe care le-au făcut polițiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au făcut patru percheziții imobiliare la Caransebeș și Oțelu-Roșu, după ce au primit o autorizație de la Judecătorie. La acțiune au participat 20 de polițiști care au confiscat țigări netimbrate, alcool și cafea. Contrabandiștii au adus o pagubă la bugetul de stat de 50.000 de lei, prin neplata taxelor și impozitelor pentru marfa introdusă ilegal în țară.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit și confiscat 61.580 ţigarete cu timbre de Serbia, Ucraina, dar şi netimbrate. De asemenea, au mai găsit aproape 100 de litri alcool, pentru care contrabandiștii nu aveau documente legale de producţie şi provenienţă.  Cafeaua confiscată, în catitate de 20 kilograme provenea din Ungaria.

„Faţă de două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de contrabandă şi deţinerea în cantităţi mai mari de 10.000 ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător.

Valoarea prejudiciului estimat creat la bugetul general consolidat al statului prin neplata accizelor, taxelor vamale şi T.V.A. este de 50.000 lei”, a declarat comisarul Dan Bortiș, șeful Biroului de Relații cu Presa din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite