EXCLUSIV: Sare la gâtul şefului Poliţiei Comunitare și contestă concursul de ocupare a posturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Ciati susține că la concurs nu a existat nicio neregulă.
Alexandru Ciati susține că la concurs nu a existat nicio neregulă.

Pe numele lui Alexandru Ciati a fost formulată o plângere penală pentru abuz în serviciu semnată de un paznic. Examenul în urma căruia s-a stabilit cine îmbracă în continuare uniforma de poliţist comunitar a generat numai scandal.

Agent de pază în cadrul Poliţiei Comunitare din Reşiţa, Rivelino Ecoboaia continuă să lanseze acuzaţii grave la adresa lui Alexandru Ciati, şeful instituţiei, pe numele căruia a formulat deja şi mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Ecoboia îl acuză pe Ciati în primul rând pentru că ar fi organizat concursul de rămânere pe posturi, după intrarea în vigoare a ordonanţei care prevede un singur poliţist comunitar la 1.000 de cetăţeni, neţinând cont de nicio regulă, favorizându-i astfel pe cei „cu pile”.

După ce s-a plâns că unii poliţişti comunitari sancţionaţi disciplinar au fost primiţi în examen, în timp ce alţii nu, Rivelino Ecoboaia semnalează şi alte nereguli. „Regulamentele spun clar, dacă în instituţie sunt angajaţi membrii aceleaşi familii, soţ şi soţie, unul trebuie să plece, cel care are salariul cel mai mic. Pentru familiile Hadade şi Iordache nu s-a luat în calcul acest criteriu”, reclamă agentul de pază.

Un comunitar, la o mie de reşiţeni
Alexandru Ciati spune că nu e niciun fel de neregulă la mijloc şi explică de ce. „Prevederea legală spune în felul următor: dacă doi membri ai familiei lucrează în aceeaşi instituţie şi intră sub incidenţa criteriilor de restructurare, atunci va pleca doar membrul care are salariul mai mic. Halade şi Iordache sunt membri de familie care lucrează la noi, dar măsura nu i-a afectat pe ei, nu înseamnă că dacă sunt soţ şi soţie la lucru trebuie să dau afară unul dintre ei”, spune Ciati.

Şeful Poliţiei Comunitare spune că nu a avut încotro şi că a încercat să păstreze oamenii cei mai buni. „La 82.870 de locuitori trebuia să avem 83 de posturi. Am avut funcţionari publici, referenţi sau debutanţi, care erau prea mulţi. Cum puteam să-i departajez? Trebuia să facem un astfel de examen ca să le testăm cunoştinţele profesionale”, susţine Ciati. Ecoboaia nici nu vrea să audă.

„În regulament scrie clar că personalul contractual din cadrul Poliţiei Comunitare se va angaja pe baza unei probe şi a unui interviu. Nicidecum nu face referire la un examen scris, aşa cum am fost noi testaţi”, se plânge agentul de pază. „Potrivit unei dispoziţii a domnului primar, ei sunt împuterniciţi să constate contravenţii, să dea amenzi. Nu e normal să ne asigurăm că ştiu să facă asta?!”, se întreabă Ciati.

„Este normal să existe și nemulțumiri, dar disponibilizările s-au făcut pe baza unor criterii stabilite de sindicatul serviciului și conducere”, Mihai Stepanescu, primar Reșița. 


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite