Polițiștii comunitari dați afară își cer uniformele în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivelino Ecoboaia și Claudiu Pescaru sunt supărați pe șefii Poliției Comunitare.
Rivelino Ecoboaia și Claudiu Pescaru sunt supărați pe șefii Poliției Comunitare.

Comunitarii din Reşiţa, disponibilizaţi în toamnă, au chemat în judecată instituţia. Pentru că foștii angajați sunt supărați pe reducerile de personal și au făcut plângeri penale pe numele şefului Alexandru Ciati.

Încurajat de magistraţii cărăşeni, care i-au anulat decizia de sancţionare cu cinci la sută din salariul pe o lună, pe care o primise din cauza faptului că a ales să-şi facă nevoile fiziologice acasă deşi se afla în timpul serviciului, Rivelino Ecoboaia, fost agent de pază la Poliţia Comunitară Reşiţa, cere Tribunalului Caraş-Severin să dispună reîncadrarea sa. 

Alături de el, alţi câţiva foşti comunitari, contestă examenul de rămânere pe posturi susţinut după apariţia Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului Nr.63/2010, care prevede un om în uniformă la 1.000 de cetăţeni. “S-au făcut nişte abuzuri foarte mari. Am chemat în judecată Serviciul Public “Poliţia Comunitară”. Cer instanţei să anuleze concursul organizat la data de 15 septembrie şi să anuleze Decizia Nr.1/4250, din 30 august, referitoare la criteriile eliminatorii pentru concursul de rămânere pe posturi”, susţine Ecoboaia.

Claudiu Pescaru este şi el nemulţumit. „Eu am avut o sancţiune şi n-am participat la examen din cauza asta, în timp ce alţii au făcut-o”, susţine fostul poliţist comunitar. 

Potrivit reclamanţilor, criteriile eliminatorii s-au aplicat preferenţial de către membrii comisiei de examinare

ecoboaia1
ecoboaia2


Reguli acceptate de sindicat
Alexandru Ciati spune că totul a fost făcut ca la carte şi că nimeni nu are de ce să se plângă. “Era vorba de disponibilizare colectivă, caz în care a trebuit ca eu, împreună cu sindicatul, să fac acel proces-verbal prin care am stabilit criteriile.

Al doilea pas, după ce am parcurs algoritmul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a fost examenul de departajare. Trebuia să facem un astfel de examen ca să le testăm cunoştinţele profesionale”, a precizat şeful Poliţiei Comunitare.

„Eu am avut pretenţia de a-i păstra pe cei mai buni. Eu nu am nimic personal cu el, dar e un şmecher, lipsit de profesionalism, şi nici educaţie nu are”, spune Alexandru Ciati, şef Poliţia Comunitară

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite