Reșițenii vor avea centrală termo-electrică pe Valea Ţerovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din 2011, reșițenii se încălzesc pe biomasă.
Din 2011, reșițenii se încălzesc pe biomasă.

Slovacii de la Menert fac progrese în ce privește încălzirea oamenilor pe biomasă. Proiectul este în mâinile Ministerului Economiei, iar deja a fost desemnat câștigătorul lucrărilor. Noua centrală este amplasată pe Valea Țerovei. În toată afacerea, Cet Energoterm va primi rolul de distribuitor.

O firma din Cluj a câstigat licitaţia pentru construirea noii centrale termo-electrice pe biomasă, care va fi ridicată la Reşiţa în zona parcului industrial de pe Valea Ţerovei. Constantin Tarbuzan, directorul SC Group Ecoterm Reşiţa spune că proiectul a fost depus la Ministerul Economiei încă din luna aprilie, iar din cele 22 de firme care au primit caietul de sarcini, firma din Cluj a ieşit căştigătoare.

„Valoarea proiectului este de 23 de milioane de euro, iar durata de finalizare a centralei este de 18 luni. Din cele 23 de milioane, 60 la sută reprezintă finanţare europeană. Suprafaţa pe care se va întinde centrala pe biomasă este de 19.600 de metri pătraţi. În momentul în care primim undă verde de la minister vom demara lucrările“, a declarat Constantin Tarbuzan.

Cet rămâne în schemă
În ceea ce priveşte actuala societate de distribuţie a agentului termic, Cet Energoterm, aceasta va fi distribuitorul principal. „Deocamdată, noi suntem sub observaţie în cadrul etapei de isolvenţă.

Până acum nu am mai primit cereri de debranşare, iar cei 5.000 de abonaţi casnici sunt în continuare prioritatea noastră“, a declarat Aurel Marinescu, director Cet Energoterm Reşiţa. Construirea unei astfel de centrale va aduce o siguranţă societăţii reşiţele de termoficare şi un preţ mai mic pentru reşiţenii care sunt bonaţi, cel puţin aşa spun autorităţile.

„Cel puţin nu vom mai depinde de nimeni, iar standardele europene vor fi respectate aşa cum trebuie“, a mai spus Constantin Tarbuzan.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite