Handicapul fals, boala de care suferă câteva sute de cărășeni, cu certificate "superficiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 350 de persoane așteaptă de trei luni să își primească indemnizațiile de ajutor pentru persoanele cu handicap. Oamenii sunt supărați pentru că spun că acesta este singurul lor venit, în timp ce primarul îi amenință că le vin pe cap inspectorii de la muncă, pentru că în multe situații, adeverințele au fost acordate ilegal.

Câteva sute de locuitori din orașul Bocșa stau ca pe ghimpi că de trei luni nu și-au primit banii care li se cuvin.

Este vorba despre indemnizațiile pentru pentru persoanele cu handicap, dar și cele pentru însoțitorii acestora. „Mama mea are un handicap grav. Ea nu se poate mișca, iar eu stau să o îngrijesc pentru că nu îmi permit să o las singură acasă”, spune Monica Enache din orașul vecin.

Primarul îi „liniștește” 


„Oamenii trebuie să știe că există o ordonanță de Guvern prin care s-au suplimnetat bugetele locale cu acești bani. La finele lunii își vor primi întreaga restanță”, spune Mirel Pascu, edilul șef al orașului Bocșa. Acesta, însă a ținut să facă o precizare foarte clară.

„Persoanele în cauză mai trebuie să știe că inspectorii de la muncă le vor face câteva vizite, după ce vor verifica în detaliu fiecare dosar întocmit. Sunt situații în care copii de 2 ani, cel mult, sunt declarați cu retard mintal, ori, oricine știe că acest lucru este imposibil”, avertizează edilul, supărat că multe dintre cele aproape 350 de dosare s-au întomit la voia întâmplării, fără o justificare concretă sau care chiar să aibă la bază o declarație falsă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite