ALERTĂ: Atacatorul casei de schimb este liber, iar casiera s-a întors la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii ţin ascunsă identitatea tânărului care şi-a ieşit din minţi într-o casă de schimb şi a pus mâna pe pistol. Poliţiştii nu au reuşit să pună mâna pe individul care a încercat să intre peste casiera care a refuzat să-i schimbe o bancnotă de 20 de euro deteriorată.

Imaginile surprinse de camera video instalată în casa de schimb valutar din centrul Reşiţei nu le-au fost suficiente poliţiştilor pentru a-l identifica şi reţine pe bărbatul care s-a enervat peste măsură atunci când casiera a refuzat să-i schimbe o bancnotă lipită cu scotch.

Au trecut deja 24 de ore de când individul a scos pistolul şi a ameninţat-o pe femeia din spatele ghişeului, dar acesta este de negăsit.
Imaginile video sunt foarte clare şi identitatea atacatorului nu mai reprezintă un secret pentru anchetatori.

Poliţiştii n-au suflat până acum o vorbă despre tânărul care a avut tupeul să scoată arma în ziua mare, dar susţin că sunt pe urmele lui. “Se efectuează în continuare cercetări pentru identificarea şi reţinerea bărbatului”, a precizat agentul de poliţie Ancuţa Cărbunaru.

Tot astăzi, casiera atacată s-a întors la lucru. “Ce să vă spun? Bine că s-a întâmplat aşa şi că nu a fost mai rău”, au fost singurele cuvinte ale femeii care părea să fi trecut peste incidentul de ieri.

Femeia atacată cu pistolul în exchange s-a întors la lucru

Casiera casei de schimb valutar l-a scos din sărite pe bărbatul înarmat. Femeia din spatele ghişeului nu a fost victima unei tentative de jaf, ci a furiei unui client nemulţumit că nu i s-au schimbat 20 de euro.

Casiera casei de schimb valutar din centrul Reşiţei care a fost atacată în cursul zilei de ieri de către un bărbat înarmat cu un pistol a trecut peste scenele de coşmar şi a revenit la serviciu. În această dimineaţă, urmele lăsate de către agresor au fost şterse şi s-a înlocuit geamul spart cu arma de către bărbatul despre care se spune că ar fi fost beat sau drogat în momentul în care şi-a ieşit din minţi şi a încercat să intre peste femeia care l-a refuzat politicos şi i-a sugerat să încerce să schimbe banii lipiţi cu bandă adezivă la o bancă.

“Nu am ce să spun. Bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav”, a spus femeia.
 În ceea ce-l priveşte pe bărbatul care a atacat-o pe casieră, iar mai apoi s-a făcut nevăzut printre blocuri, psihologii criminalişti i-au întocmit un portret. “Este vorba despre o persoană disperată, fomistă, caracterizată de o puternică stare de frustrare.

Asta, dacă nu a avut în intenție jaful, iar bancnota să fi fost un simplu pretext pentru furt. Trăim într-o societate bolnavă, cu oameni bolnavi. Așa cum previzionam încă de anul trecut, numărul unor astfel de incidente va crește, pe fondul crizei economice. Potențialii infractori sunt persoane vulnerabile, care tânjesc după luxul pe care îl văd la televizor și la care nu au acces.

Astfel, ei caută mijloace de îmbogățire peste noapte și mai jefuiesc câte o bancă sau câte o casă de schimb valutar”, susţine Tudore Butoi, psiholog criminalist.

L-a oprit la timp
Mărioara Giuca este cea care l-a oprit pe agresor la timp. Femeia trecea prin faţa casei de schimb când şi-a dat seama că înăuntru se petrece ceva. “Am auzit geamul căzând jos. Am deschis uşa şi am văzut un băiat.

Am strigat la el: Ce faci mă?! Nu a zis nimic şi a ieşit în fugă pe lângă mine. Purta o geacă de culoare închisă şi la spate se vedea o teacă de pistol”, afirmă Mărioara Giuca. “Arma cu care a fost ameninţată casiera este neletală”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite