Criza îmbolnăvește de inimă câteva mii de cărășeni anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin arată tot mai sumbru de la un an la altul. Asta pentru că numărul persoanelor cardiace este într-o continuă creștere. La începutul anului trecut nu mai puțin de 20.800 de cărășeni sufereau de cardiopatie ischemică, iar numărul lor a crescut simțitor în cele 12 luni ale anului.

Numai anul trecut, 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit de inimă. Stresul cotidian, dar și grijile financiare le-au creat probleme cărășenilor, care trec tot mai greu peste perioada de criză. “La începutul anului trecut numărul pacienților a fost de aproape 28.000, dar au apărut 1903 de cazuri noi”, a declarat Clara Isac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din județ.

Alte 350 de persoane au murit din cauza afecțiunilor de inimă. “Cardiopatia ischemica este boala care afecteza arterele coronare si datorita careia acestea isi micsoreaza calibrul. Drept urmare, are loc o scadere a cantitatii de sange care iriga muschiul inimii care nu detine in aceste conditii cantitati optime de oxigen, acizi grasi si glucoza. Acest fenomen de reducere a fluxului de sange prin arterele coronare a fost numit in limbaj medical ischemie. Modificarile cardiace produse de ischemie sunt desemnate de termenul cardiopatie”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite