Cum arată angajatul ideal la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Reșița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 40 de angajatori prezenţi azi la casa de Cultură a Sindicatelor şi-au căutat viitorii angajaţi. Cei aproape 500 de şomeri din municipiu au depus CV-uri, dar cei mai mulți dintre ei cred că nu vor fi sunaţi pentru interviuri.

Tânăr, aspect fizic plăcut şi dornic de muncă, ar fi portretul angajatului pe care cei aproape 40 de angajatori l-au căutat astăzi la Bursa Generală pentru ocuparea Locurilor de Muncă, organizată la Reşiţa. Cei mai mulţi angajatori spun că sunt în căutarea de personal de multă vreme, iar reşiţenii sunt catalogaţi ca fiind leneşi şi doar interesaţi de viitorul salariu.

„Angajatul ideal, în viziunea noastră, ar trebui să fie cu bun simţ, să-şi dorească să muncească şi să şi poată face acest lucru“, spune Ovidiu Pascar, reprezentantul unei firme de resurse umane din municipiu. În ceea ce priveşte locurile de muncă vacante, printre cele mai multe s-a numărat meseria de ospătar.

Aici, profilul candidatului ideal implică o vârstă maximă şi aspect fizic plăcut. „Pe lângă faptul că trebuie să fie dinamic, comunicativ, pentru meseria de ospătar căutăm şi persoane cu vârsta cumprinsă între 25 şi 30 de ani“, spune Lenuţa Şerban, director general al unui lanţ de fast-food-uri.

Interesaţi doar de salariu
Criza economică şi, în general, lipsa locurilor de muncă forţează reşiţenii să greşească foarte mult atunci când îşi caută un loc de muncă. „Nu au pregătirea necesară, dar se arată foarte interesaţi de salariu. Ceea ce, din punctul meu de vedere este o mare gerşeală. Noi căutăm persoane că să ştie meserie în primul rând“, a spus Anca Jurescu Gaiţă, patron cofetărie.

Reşiţenii sunt dezamăgiţi de oferta angajatorilor şi spun că au avut parte de o premieră neplăcută. „Este pentru prima dată când mi s-au pus la dispoziţie atât de puţine joburi. În plus, cele mai multe dintre ele nu ne vizează pe noi, tinerii cu studii superioare“, a declarat, Daniel Ţăpuc, un tânăr de 29 de ani, un reşiţean prezent azi la bursă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite