Preotul dezbrăcat de sutană a pus lacătul pe biserica unde este acuzat că a încălcat regula Sântului Sinod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la biserica din Bocşa
Scandal la biserica din Bocşa

La biserica din Bocşa nu se oficiază slujbe nici weekendul acesta. Credincioşii din Bocşa ameninţă cu noi proteste împotriva înaltelor feţe bisericeşti care l-au interzis pe preotul Daniel Crecan, în timp ce acesta a făcut recurs la decizia șefului său, Lucian Mic, episcopul de la Caransebeș.

Mai mulţi credincioşi au stabilit în această dimineaţă să boicoteze şi slujba de mâine de la Biserica din Bocşa Montană, care ar trebui să fie oficiată de altcineva decât preotul Daniel Crecan, pe care Consistoriul Eparhial l-a oprit de la săvârşirea lucrărilor sfinte pentru că ar fi slujit în biserică alături de un preot catolic.

Acest lucru este interzis de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi confirmat de mai multe fotografii apărute pe internet. În timp ce oamenii ameninţă că nu vor deschide nici mâine uşile bisericii, preotul pedepsit disciplinar se pregăteşte de recurs, el nefiind de acord cu hotărârea Consistoriului Eparhial.

Credincioşii boicotează slujbele
 “Îmi rezerv dreptul de a nu comenta nimic până la pronunţarea unei hotărâri definitive a instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române”, a spus preotul Daniel Crecan.

Cei mai mulţi dintre credincioşi sunt de partea sa. “Noi nu vrem pe altcineva. Nu va fi linişte şi nu se va ţine nicio slujbă de către alt preot”, ameninţă Paraschiva Bogorodea, o credincioasă din Bocşa.

Episcopia consideră însă, că ceea ce a făcut Daniel Crecan este intolerabil. "Decizia noastră a fost să îl excludem din breasla preoției și să îi interzicem dreptul de a profesa ", precizează Casian Rușeți, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș.


Părintele Crecan a atacat sancţiunea episcopului Lucian Mic

Ultimul cuvânt în tot acest scandal îl va avea Preşedintele Sinodului Mitropolitan de la Mitropolia Banatului, care va analiza recursul formulat de preotul Crecan.
Acesta susţine că Episcopia Caransebeşului i-a încălcat dreptul la apărare, respingându-i proba cu martori. Preotul Crecan a fost sancţionat cu “pierderea dreptului pentru totdeauna de a săvârşi vreo lucrare sacră”.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite