BAC 2011: Peste zece liceeni au fost eliminați de la bacalaureat pentru că au avut la ei telefoane mobile și cărți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni începe Bacalaureatul
De luni începe Bacalaureatul

Până la această oră, potrivit primelor informații pe care le deține Inspectoratulș Școlar Județean, 13 absolveți ai claselor a XII-a au fost eliminați de la susținerea primului examen important în viața lor. Aceștia sunt din Reșița și din Anina. Potrivit oficialilor de la ISJ, fiecare clasă în care se susțin probele scrise este dotată cu camere video.

UPDATE ORA 15.00

Elevii de clasa a XII-a susţinut ieri proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. În ciuda faptului că elevii ştiu că sunt supravegheaţi cu camerele video, unii dintre ei au avut totuşi curajul să intre în sala de examen cu surse de inspiraţie cum ar fi telefoane mobile sau fuţuici. „Au fost eliminaţi zece elevi pentru că nu au respectat normele în vigoare în ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de Bacalaureat. În ceea ce priveşte numărul absenţilor, acesta a fost de 108“, a declarat Adrian Doxan, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin.

Eliminările au fost făcute la simpla vizualizare a asistenţilor sau a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar. „E un gest de disperare să crezi că poţi copia cu camerele de luat vedere pe tine. Nu vreau să irosesc inutil un an din viaţă“, spuen Cosmin Ungureanu, unul dintre elevii cărăşeni. Până acum, în judeţ au fost elnimaţi 13 elevi, iar aceştia vor putea să-şi susţină examenul de maturitate abia anul viitor.

LUNI ORA 14.00
Prima probă scrisă, de limba și literatura română a fost cu ghinion pentru trei candidați, care au încercat să fenteze regulamentul. Aceștia nu au mai apucat să copieze, pentru că au fost scoși din sală. “Aveau asupra lor material interzise, adică telefoane mobile și cărți.

Unul aparține de centrul de evaluare din Anina, unul de cel de la Liceul Traian Lalescu, iar un altul de Școala nr. 9 din Reșița”, a spus inspectorul general școlar, Adrian Doxan.

Mâine urmează proba scrisă la limba maternă, iar următoarele două miercuri și vineri. Pedeapsa pe care absolveții o primesc este că vor avea voie să susțină acest examen de abia la a treia examinare în masă, adică de abia în sesiunea din toamna viitoare.

Supravegheați cu camera web  
Inspectoratul Școlar a cumpărat  camere web pentru fiecare sală în care se dau examene. “Până la începerea probelor scrise, camerele au fost montate”, a spus Mircea Meilă. ISJ a cumpărat 227 de camera web cu circa 12.000 de lei.

“Școlile nu au plătit niciun leu pentru aceste camere. Ele au fost cumpărate din resursele proprii ale inspectoratului”, a adăugat adjunctul ISJ Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite