Verdict în cazul fetiței ucise de dulap: mama este nevinovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irimia Costel, vecinul familiei Cotoş
Irimia Costel, vecinul familiei Cotoş

Specialiștii din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului din Caraș-Severin s-au deplasat la mijlocul acestei săptămâni la Moldova-Nouă, ca să analizeze dacă cel de al doilea copil al Deliei, trebuie scos din mediul familial sau nu. În ce privește discuțiile cu bunicul fetei, acesta era încă inapt, după 12 ore de la tragedie.

Drama fetiței stivite de dulap i-a șocat chiar și pe asistenții sociali de la Direcția pentru Protecția Copilului. Specialiștii deplasați la fața locului au stat de vorbă cu mama, vecinii și martorii evenimentului din ziua în care trupul Anei-Maria a fost strivit de dulapul în care se aflau jucăriile sale. „Nu poate fi vorba despre neglijență în acest caz.

Mama a fost pelcată la Reșița, ca să urmeze cursurile școlii de șoferi, iar bunicul a fost lăsat să le supravegheze pe fete. În plus, mama fetelor a rugat și o vecină să vină din când în când la micuțe”, a declarat Virgil Popa, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Caraș-Severin.

Acesta a adăugat că, bunicul de 55 de ani, beat în ziua în care s-a produs incidentul, nu a putut fi interogat nici la 12 ore de la tragedie. „Asistenții sociali nu s-au putut pronunța dacă el nu a relaționat din cauză că se afla în stare de șoc sau era încă sub influența băuturilor alcoolice”, a adăugat Virgil Popa.

Anchetă și la Parchet
Cazul fetiței de 5 ani din Moldova-Nouă, al cărei trup a fost strivit de dulapul cu jucării a șocat comunitatea locală, dar nu numai. Dosarul micuței moarte a ajuns și la parchet. „Deocamdată, nu sunt elemente care să ducă la o încadrare juridică a unor fapte de natură penală, dar așteptăm rezultatul necropsiei.

Cercetările continuă în acest caz”, a declarat pentru „Adevărul de Seară Reșița”, Valentin Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Ana-Maria Cotoș, de 5 ani, a murit marți seară, strivită de un dulap în care se aflau jucării, în timp ce se juca cu sora ei, în vârstă de 3 ani.

Destin tragic
Tragicul incident a avut loc la Moldova Nouă. O fetiţă de cinci ani a fost găsită aproape moartă sub un dulap de jucării. Minora se juca în locuinţă alături de sora sa, mai mică. Potrivit vecinilor, micuţa a fost transportată imediat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic.

"Fetiţa a vrut să ia o jucărie de pe raft şi atunci dulapul a căzut peste ea. Bunicul său este băut şi acum. A venit mama fetei şi a găsit-o sub mobilier. Bine că nu a căzut şi pe a doua fetiţă, care are trei ani", a spus Costel Irimia, un vecin.

În ajutorul femeii disperate au sărit şi ceilalţi vecini, care au chemat imediat salvarea şi au ajutat ca micuţa să fie imediat transportată la spital. În ciuda eforturilor depuse, micuţa se afla într-o stare foarte gravă şi nu a mai putut fi salvată.

"Fetiţa de cinci ani a fost prezentată la camera de gardă fără semne vitale, în stop cardio-respirator. Minora nu mai respira, avea pulsul zero. Era, practic, decedată. S-a încercat timp de 30 de minute manevra de resuscitare, dar a fost fără rezultat", a spus medicul Adriana Pittner, specialist pediatru.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite