Cezar Bertea: “La frontieră trebuie operate unele modificări, după ce toți șefii de tură au fost arestați”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce toți șefii de tură de la Inpectoratul de Frontieră al județului Caraș-Severin au fost săltați de mascați, acum conducerea instituției trebuie să găsească alte soluții ca să nu apară sincope în derularea activității de la frontieră.

Șeful Inspectoratului de Frontieră Caraș-Severin este convins că a ieșit cu fața curată în urma controlului pe care l-au inițiat cei de la IGPF. Mai mult decât atât, deși aproape toți șefii de tură au fost duși cu elicopterul pentru audiențe la București și rețunți de DNA, șeful de la frontieră spune că activitatea de la granița cu Serbia nu a fost afectată, iar personalul de care dispune instituția în prezent este suficient, astfel că, deocamdată, nu se vor face alte angajări. În timp ce la frontier lucrurile reintră la normal, colegii lor reținuți și-au epuizat fondurile de plată a avocaților.

Şpăgi de mii de euro
La Naidăş s-au trăit şi vremuri mai bune, lucru ce reiese din interceptările DNA. Lucrătorii mai vechi i-au spus lui Daniel Iovu, investigatorul sub acoperire infiltrat de DNA între vameşii şi poliţiştii şpăgari, că a venit să lucreze în punct într-un moment nepotrivit, deoarece sumele de bani care reveneau ca mită erau mult mai mici decât în perioada în care funcţionau magazinele duty-free. În acea perioadă, contrabandiştii lăsau în vamă şi câteva mii de euro pe tură.

Ancheta continuă
În ce privește vameșii și polițiștii care sunt în libertate, ancheta lor se apropie de final. “Mai au loc audieri la DNA, la București, dar trebuie să se prezinte materialul de urmărire penală, iar înregostrările trebuie certificate”, a spus în această dimineață, avocatul Cosmin Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite