Scandalul de la Ambulanță intră pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin ar putea să reintre, în curând, la normal. Asta pentru că, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, valabilitatea vechiului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției expiră astăzi. 

La începutul acestei săptămâni, prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea,i-a invitat la discuţii pe cei doi directori, fost şi actual, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Daniela Popescu şi Cosmin Librimir, precum şi pe directorul Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ, Dragoş Luca.

Conform Legii Sănătăţii, Ministerul de resort va asigura organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de manager la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin.

Deoarece majoritatea contractelor de management de la Serviciile Judeţene de Ambulanţă din ţară expiră la 1 martie, Ministerul Sănătăţii va organiza cu celeritate, la nivel naţional, examen pentru ocuparea acestor posturi de manageri, deci, implicit, şi la nivelul judeţului Caraş-Severin.

„Misiunea mea este aceea de a veghea la respectarea legii şi, prin urmare, voi face toate demersurile în acest sens, pentru ca situaţia să fie reglementată. Sper ca salariaţii de la SJA să fie înţelegători şi să mai aibă un pic de răbdare, până la organizarea concursului. Apoi vom vedea cine îl câştigă, iar lucrurile să reintre în normal. Până atunci, însă, sunt convins că oamenii îşi fac treaba, aşa încât, pacienţii să nu aibă de suferit”, a precizat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea.   

Reamintim că Daniela Popescu a fost numită manager interimar al Ambulanţei, după care a fost suspendată, fapt pentru care a contestat decizia în instanţă, pe care a şi câştiga-o. În ciuda acestui fapt, cei mai mulţi dintre salariaţii de la SJA nu o vor pe această funcţie, în favoarea lui Cosmin Librimir, cel care a asigurat interimatul pe perioada suspendării Danielei Popescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite