Lecții de administrație pe bani UE! Funcționarii publici îi învață pe oameni cum să economisească timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa a organizat un workshop ca să le aducă idei noi celor care lucrează în administraţia publică locală, astfel încât să își îmbunătățească serviciile pentru oameni. O delegație din Serbia a fost prezentă la Reșița. Membrii acesteia au făcut un schimb de idei cu angajații primăriilor din Reșița și Moldova-Nouă.

Atelierul de lucru a avut si o componentă interactivă în care cele mai interesante dezbateri pe tema practicii e-guvernării în administraţiile publice au fost purtate de reprezentanţii primăriilor cărăşene cu invitaţii primăriei din Alibunar.

Proiectul se numește „Schimb de bune practici prin e-guvernare în administraţia publică locală” și este finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Este implementat de Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă, Primăria Alibunar, Serbia, Forumul Democratic al Germanilor din Judeţul Caraş-Severin”, a spus Sergiu Taban, reprezentantul media al proiectului.
Studenții de la administrație au fost și ei implicați în schimbul de experiență.

Și pentru ca viitorii funcționari publici să știe din timp ce au de făcut atunci când ajunge să lucreze cu publicul, și ei au fost invitați să asiste la discuții. “De fapt, venim în întâmpinarea cetățenilor și într-un stadiu următor al proiectului, îi vom învăța pe oameni cum să își descarce formulare de pe internet și să facă economie de timp, astfel încât să nu piardă timpul pe la ghișee”, a adăugat Sergiu Taban.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite