ANCHETĂ Accident colectiv de muncă în cazul profesoarelor băgate în spital înainte de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul de la Ezeriș, de săptămâna trecută, în urma căruia nouă persoane au jauns în spital, dintre care opt sunt profesoare, încă le dă bătăi de cap autorităților. Dacă Agenția Rutieră Română a finalizat ancheta, prin care Inspectoratul Școlar a fost amendat de trei ori, inspectorii de muncă, au declanșat de abia acum una.

“Este un caz complex. Pentru că ar fi vorba despre un accident colectiv de muncă, pentru că numărul persoanelor accidentate pe traseu este mai mare de trei. Așteptăm să intrăm în posesia procesului verbal de la locul accidentului”, spune Ioan Jura, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Cel mai probabil, se va lăsa cu amenzi usturătoare pentru cei vinovați, este de părere șeful ITM Caraș-Severin. Acesta a mai adăugat că și la inspectoratul școlar se derulează o anchetă în acest sens, care ulterior va fi înmânată inspectorilor de la ITM.

“Probabil, că până la urmă va fi vorba despre un accident de muncă, pentru că doamnele profesoare se îndreptau spre Ezeriș, la locul de muncă”, spune Adrian Doxan, inspectorul general al ISJ Caraș-Severin. Acesta este ținut la current cu starea fizică a dăscălițelor care se află internate la Spitalul Județean Reșița și ținute sub supraveghere medicală.

Amenzi de la ARR
Inspectorii ARR au descins la Inspectoratul Școlar, după ce nouă profesoare au fost băgate în spital săptămâna trecută. “Șoferii nu au folosit cartele tahograf, acestea nu au fost descărcate și, din acest motiv, am aplicat o amendă de 16.000 de lei pentru Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin”, spune Nicușor Fuicu, directorul agenției ARR.

În plus, și alți soferi au fost în situația lui Ioan Jorj, de 37 de ani, cel care a condus microbuzul pe DN 58 în ziua de 12 aprilie, iar asta a însemnat o altă amendă, de 5.000 de lei. Cea de-a treia amendă a fost aplicată chiar la fața locului, atunci când inspectorii au depistat faptul că șoferul nu avea certificate de transport persoane.

Momente de groză pe DN 58
Cele nouă cadre didactice, pasagere ale microbuzului şcolar, au trăit clipe de groază când un TIR a făcut pană, pe DN 58, şi a derapat pe carosabilul umed. Mastodontul a lovit în plin microbuzul al cărui şofer, Ioan Jorj (37 de ani), a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor.

Din primele date se pare că unul dintre pneurile remorcii TIR-ului a făcut explozie, iar autovehiculul de mare tonaj a derapat, lovind maşina ce venea din sensul opus.  Opt profesoare şi conducătorul auto au fost răniţi şi duşi la spital. Un singur pasager a scăpat nevătămat. „Accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă cu marcaj longitudinal continuu ", a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţie Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite