Se caută vinovații pentru tragedia profesoarelor băgate în spital. Vezi aici lista cu victimele accidentului !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii răniţi în accidentul de ieri sunt supliniţi până când aceştia vor putea să îşi reia activitatea. Autoritatea Rutieră Română continuă cercetările, ca să afle cum este posibil ca şoferul microbuzului şcolar să nu deţină atestat de transport persoane. ARR aruncă vina pe inspectorat, iar șoferul microbuzului se află în stare gravă.

“Șoferul nu a deținut certificat pentru conducării auto care efectuează transport rutier de persoane. Asta înseamnă că vom declanșa o amplă anchetă la Inspectoratul Școlar Județean, care riscă o amendă cuprinsă între 3.000 și 4.000 de lei”, a declarat Nicușor Fuicu, șeful agenției rutiere din județ.

Atacați, mai marii de la inspectorat aruncă vina din ograda lor. “În clipa în care am făcut actele pentru predarea microbuzului, totul era în regulă. Nu am de unde să știu ce face fiecare angajat. Există un management la nivel local, iar regulemantul și regulile sunt cunoscute.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Există și alte persoane care ar fi trebuit să se asigure că transportul elevilor și al dascălilor se desfășoară în condiții bune”, spune Adrian Doxan, inspectorul general al ISJ.

Stare victimelor este stabilă

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean Reșița, starea victimelor este stabilă în prezent. Toți pacienții internați pe secția ortopedie sunt politraumatizați, iar zilnic sunt investigați, pentru că pot apărea simptome noi. Alți doi pacienți sunt pe secția reanimare, iar o profesoară se află internată în secția chirurgie. 

Lista victimelor și starea lor la momentul preluării de Ambulanță:

Ioan Jorj, 37 de ani, șoferul microbuzului: traumatism caranio cerebral deschis, traumatism cranio facial, traumatism cervico toracic, fractură de femur stâng închisă şi şoc traumatic.

Simona Vodiţă, 45 de ani, profesoară: traumatism cranio cerebral închis, traumatism cervico toracic, şoc traumatic

Mariana Gorun, 37 de ani, profesoară: traumatism gambă stângă

Loredana Lupsasca, 40 de ani, profesoară: traumatism toracic, fractură antebraţ drept

Delia Brisc, 31 de ani, profesoară: traumatism cranio cerebral deschis, plagă frontală şi fractură gambă stângă

Maria Durle, 56 de ani, profesoară: fractură închisă ambele membre inferioare

Alexandra Cosma, 27 de ani, profesoară: poliumatism cranio cerebral, fractură membru superior.

Carmen Boruz, 33 de ani, profesoară: traumatism cranio cerebral, posibil traumatism toracic

Un grup de profesoare care trebuiau să ajungă ieri dimineaţă la şcoala din Ezeriş, judeţul Caraş-Severin, au văzut moartea cu ochii! Microbuzul şcolar care le transporta a fost lovit în plin de un TIR, la ieşirea din oraşul Reşiţa.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Tragedie pentru dascăli
Cele nouă cadre didactice, pasagere ale microbuzului şcolar, au trăit clipe de groază când un TIR a făcut pană, pe DN 58, şi a derapat pe carosabilul umed. Mastodontul a lovit în plin microbuzul al cărui şofer, Ioan Jorj (37 de ani), a pierdut controlul volanului şi a ieşit în decor.

Din primele date se pare că unul dintre pneurile remorcii TIR-ului a făcut explozie, iar autovehiculul de mare tonaj a derapat, lovind maşina ce venea din sensul opus.  Opt profesoare şi conducătorul auto au fost răniţi şi duşi la spital. Un singur pasager a scăpat nevătămat. „Accidentul s-a produs pe un sector de drum în curbă cu marcaj longitudinal continuu ", a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţie Caraş-Severin.

Medicii de pe ambulanţă sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale şoferului de pe microbuz , Ioan Jorj.
„Nu ne putem pronunţa în privinţa lui. I s-a făcut o tomografie, pentru ca medicii să vadă cât de grave sunt fracturile", a declarat Cosmin Librimir, medic pe ambulanţă. Reprezentanţi Registrului Rutier Român şi Autorităţii Rutiere Române au scos la iveală un detaliu şocant: şoferul microbuzului nu are certificat pentru conducătorii auto care transportă persoane.

„Angajatorul, Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin nu ar fi trebuit să-l lase să conducă", a spus Nicuşor Fuicu, şeful agenţiei judeţene a Autorităţii Rutiere Române. La finalul anchetei, Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin va fi sancţionat cu până la 5.000 de lei , iar şoferul cu 1.500 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite