Romii fac paradă pe străzile Reșiței în costume tradiționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Internațională a romilor, etnicii le-au pregătit reșițenilor o serie de surprize, prin care să îi impresioneze plăcut. Parada portului specific este nelipsită și în acest an și, mai mult decât atât, după ce defilează pe străzile orașului, etnicii se opresc în Parcul Tricolorului, unde vor da un spectacol de zile mari, de la care nu lipsește nici renumitul ansamblu Porumbeii de Aur din Oravița.

“Elevii de la Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 1 din Reşiţa, Şcoala I-IV Mociur şi Şcoala cu Clasele I-IV Câlnic vor susţine şi ei un program artistic dedicat acestei zile”, a declarat Cosmin Enuică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. “Aceste acțiuni le facem ca să ne menținem identitatea culturală, valorile şi tradiţiile”, spune Ion Stancu, din cadrul Biroului Județean pentru romi.

Plăcuţe bilingve în localităţi cu populaţie romă de peste 20 la sută
 În localitatea Ticvaniu-Mare, din judeţul Caraş-Severin, unde populaţia romă reprezintă peste 20 la sută din totalul locuitorilor acestei comune, înscrisurile de pe plăcuţele de la intrarea şi ieşirea din localitate vor fi bilingve.

„Hotărârea a fost luată pentru a se intra în legalitate, conform legislaţiei în vigoare, a Legii Administraţiei Publice Locale. Prin urmare, joi s-a procedat la stabilirea înscrisurilor plăcuţelor bilingve”, a precizat Ion Stancu, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Caraş-Severin.

Astfel, la intrarea şi la ieşirea din localitate, pe lângă Ticvaniu-Mare, va sta scris pe plăcuţă şi Tikvaja Bare, iar în satul Secăşeni, se va putea citi şi O Gar Sakaj.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite