Vlad Velici a luat un număr record de premii la informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul studiază științele naturii pentru că a avut medie prea mică pentru profilul de informatică, iar sistemul de admitere l-a dezavantajat. În doar două luni, Vlad a reușit să se impună la concursurile naționale de informatică, deși la școală studiază cu totul altceva.

Povestea lui Vlad a început la vârsta de 10 de ani, atunci când s-a înscris la un club de informatică. Pentru că în școală prefera “să piardă” vremea pe calculator înloc să studieze limba română, nu a reușit să aibă o medie potrivită pentru profilul de informatică. Sistemul de învățământ, care l-a dezavantajat, nu  l-a demoralizat.

“N-am avut medie să intru la informatică și am rămas la științe. Prea multe oricum nu cred învățam nici acolo. Nu are de ce să mă deranjeze”, spune Vlad. Pentru că a înțeles foarte repede ce înseamnă programarea, care i se pare o nimica toată, s-a apucat să îi deslușească secretele tot mai tare.

“Mi-a plăcut tot timpul să creez ceva și mi-a plăcut calculatorul”, a adăugat liceanul, care a stabilit un record chiar și pentru profesorul de informatică al Liceului Pedagogic “C.D Loga” din Caransebeș.

"Atâtea rezultate bune şi foarte bune la un singur elev, într-un timp atât de scurt, nu am mai avut niciodată, mai ales că nu intră în curriculum ceea ce face Vlad”, a spus Codrin Negoiță, profesorul lui Vlad.

 “Vreau să studiez în străinătate pentru că în România nu îmi place ce aud despre facultățile din țară”, Vlad Velici, elev clasa a XI-a, Liceul Pedagogic “C.D. Loga”

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite