EXCLUSIV: Un tânăr a murit, după ce a fost trimis acasă de mai multe ori de medicii de la UPU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii Anton Ursu și Eugen Sârbu sunt acuzați că nu i-ar fi acordat îngrijiri tânărului.
Medicii Anton Ursu și Eugen Sârbu sunt acuzați că nu i-ar fi acordat îngrijiri tânărului.

Ştefan Buligă acuză doctorii că i-au omorât fiul din nepăsare şi incompetenţă. Un bărbat de 36 de ani, trimis de două ori acasă de la Urgenţe pe motiv că nu ar suferi prea tare, a murit patru zile mai târziu. Medicii acuzați de bărbat sunt Eugen Sârbu și Anton Ursu. 

Medicii reşiţeni Eugen Sârbu şi Anton Ursu, de la Serviciul de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, sunt acuzaţi în termeni duri de tatăl lui Octavian Alin Buligă, bărbatul care s-a stins la numai 36 de ani, după ce i s-a refuzat internarea şi efectuarea unor analize amănunţite.

Cel puţin aşa susţine Ştefan Buligă, convins fiind că de moartea fiului său se fac vinovaţi cei doi doctori, motiv pentru care a şi sesizat Colegiul Medicilor şi Procuratura. „Concluzia Colegiul Medicilor este că doctorii sunt nevinovaţi. M-am adresat şi Procuraturii. După părerea mea, doctorul Sârbu ori nu cunoaşte meserie, ori a fost foarte superficial. Am certitudinea că acest caz nu se vrea rezolvat”, susţine Ştefan Buligă.  

Tratat ca la carte
Tatăl bărbatului care a decedat la numai patru zile după ce doctorii l-au asigurat că nu suferă de nimic grav îşi argumentează afirmaţiile. „Când am ajuns pentru a treia oară la Urgenţe, doctorul Sârbu l-a diagnosticat cu gripa AH1N1. A repetat analizele şi a pus un al doilea diagnostic: leptospiroză.

Apoi, un al treilea: septicemie, după care s-a răzgândit încă o dată şi a spus că are icter mecanic şi l-a internat la reanimare”, spune Ştefan Buligă.
Aflat în concediu, doctorul Sârbu nu a putut răspunde acestor acuzaţii. A făcut-o în schimb Anton Ursu.

„A fost investigat perfuzat, i s-a dat tratament acasă, deci nu se poate spune că nu a fost observat cu atenţie. A avut o evoluţie fulminantă, asemănătoare cu cea a actorului de la Cronica Cârcotaşilor”, afirmă doctorul Ursu.

A murit în tubul tomografului la numai 36 de ani
Octavian Alin Buligă, în vârstă de 36 de ani, s-a prezentat la Urgenţe în data de 4 ianuarie 2010 pentru că nu se simţea bine. Doctorul de gardă, Eugen Sârbu, l-a trimis acasă considerând că nu are nimic. O zi mai târziu, bărbatul a ajuns din nou la UPU.

Doctorul Anton Ursu a concluzionat că nu se impune internarea şi i-a scris o reţetă. În data de 8 ianuarie a revenit la Urgenţe în stare gravă şi a fost internat la reanimare. A doua zi a murit în tubul pentru tomografie. Familia ceruse să fie transportat la Timişoara, dar a fost asigurată că nu e nimic grav.

“Doctorul Ursu l-a consultat foarte sumar şi ne-a ameninţat că dacă fiul meu mai vine şi mâine va fi pus la plată”, Ştefan Buligă, tatăl decedatului

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite