Liderii sindicali din UCMR au semnat protocolul de mărire salarială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunile liderilor sindicali au dat rezultat, iar angajații de la UCMR au reușit să obțină o mărire de salariu. Asta, în ciuda datoriilor de 253 de milioane de lei pe care societatea le are la stat. Astăzi, reprezentanții angajaților au și semnat protocolul pe care l-au încheiat cu cei din conducerea uzinei.

“Am obținut o majorare de venit cu o indexare de 80 de lei la salariul brut pentru cei 2.000 de angajați din cadrul UCMR SA, iar pentru sărbătorile pascale ucemeriștii vor primi câte o zi liberă plătită.

De asemenea, alături de colegii noștri de la Sindicatul Reșița 1771 vom purta noi discuții cu cei din conducere pe data de 01 septembrie 2011”, a declarat Gheorghe Despa, președintele Sindicatului Liber din cadrul uzinei reșițene.  Negocierile salariale au început în urmă cu trei săptămâni.

Firmele afectate de datorii
Numai la UCM Turnate SRL valoarea creanţelor se ridică la aproape 2,7 milioane de lei, astfel că procesele verbale de sechestru din partea celor de la fisc nu au întârziat să apară. „O forjă şi terenul aferent acesteia sunt vizate de măsurile pe care le-am luat. Deocamdată am emis doar procesele verbale pentru sechestru.

Bunurile nu sunt scoase încă la vânzare. Măsura noastră e o garanţie că ne vom recupera banii”, a declarat Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Caraş-Severin.

Pe lângă forjă, în cadrul acestei firme, şi turnătoria are aceeaşi soartă. La finele săptămânii trecute apăruseră chiar zvonuri că cele două maşini ale UCM Racing Team ar fi sub sechestru, însă între timp lucrurile s-au îndreptat şi o parte din datorii a fost stinsă. Şi Hydro- Engineering S.A, a cărei datorie se apropia de 1,5 milioane de lei, a scăpat de urmărirea fiscului.

În momentul de faţă, pe lângă UCMR şi UCM Turnate, alte două societăţi au ajuns sub sechestru. Este vorba despre SC Gerasis SRL, care produce mobilă, în cazul căreia este vizată chiar hala de producţie, cu tot cu teren, şi o firmă de pază. „În acest caz, valoarea bunurilor sechestrate este de 958.191 de lei”, a adăugat reprezentantul finanţelor publice.

Fără disponibilizări
„În discuţiile avute separat cu directorii de firme din cadrul grupului nu s-a rostit cuvântul disponibilizare. În contractul colectiv de muncă, se prevede anunţarea cu 45 de zile calendaristice intenţia de a reduce numărul de angajaţi, ceea ce nu s-a întâmplat”, a spus preşedintele Sindicatului Liber din UCMR, Gheorghe Despa.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite