EXCLUSIV UCMR este scoasă la vânzare bucată cu bucată. ANAF a început executarea silită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soarta angajaților este în mâna elvețienilor
Soarta angajaților este în mâna elvețienilor

În urma scandalului fiscal care ținut prima pagină a ziarelor, colosul industrial, cu peste 3.000 de angajați dă semne că începe să se clatine. Datoriile pe care le au firmele din grup ruinează treptat, societatea. Spre exemplu, Hydro- Engineering S.A. are la stat o datorie care se apropie de 1,5 milioane de lei, aspect care îi supără pe șefii ANAF.

Pentru că uzina reșițeană este un mare contribuabil, problemele sunt gestionate direct de organele fiscale de la centru. În ciuda a ceea ce confirmă mai marii de la fisc și site-ul ANAF, directorul Adrian Chebuțiu spune că nu știe să fie vorba despre vreo situație de acest gen. “Trebuie să mă interesez, dar din câte știu, Hydro—Engineering nu are datorii la stat”, a declarat în această dimineață Adrian Chebuțiu.

În urma scandalului fiscal în care au fost implicați cei doi directori ai uzinei, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, se pare însă că organele statului și-au pierdut toleranța față de societate. Potrivit site-ului ANAF, până în prezent numai datoriile Hydro- Engineering S.A. se apropie de 1,5 milioane de lei.

Soarta UCMR, în mâna elvețienilor
Cei care reprezintă uzina nu vor să ofere niciun detaliu despre o potențială scoatere la lictație a bunurilor societății, dar în schimb, admit că este nevoie urgent de bani. “Este nevoie de o infuzie de capital masivă sau de un investitor puternic pentru ca fabrica să poată să devină ceea ce trebuie să devină”, a declarat în această dimineață vicepreședintele Consiliului de Administrație al UCMR, Dan Obădău.

Ultima infuzie de capital de lucru pe care au făcut-o elvețienii a fost în luna decembrie a anului trecut, astfel încât uzina și-a mai onorat o parte din contracte și a plătit salariile angajaților.

Sindicaliștii îi liniștesc pe oameni
Liderii Sindicatului Liber Independent din UCMRcunosc situația datoriilor pe care le are uzina. “Cam 5,4 milioane de lei este datoria totală a firmelor din grup”, a declarat Trandafir Ostoia, vicepreședintele sindicatului. Acesta a precizat că oamenii ar trebui să își păstreze calmul.

“De exemplu, Hydro—Engineering are de primit bani de la firme terțe, care la rândul lor nu au bani să ofere. Este dificil acest capitol, dar trebuie să găsim o soluție”, susține și președintele sindicatului, Gheorghe Despa, care a adăugat că în toate discuțiile pe care le-a avut cu membrii consiliului de administrație, nu s-a auzit cuvântul “disponibilizare”.

“Aceeași situație a fost și în discuțiile avute separat cu directorii de firme, care nu au rostit cuvântul disponibilizare și mai mult decât atât, în contractul colectiv de muncă, se prevede anunțarea cu 45 de zile calendaristice intenția de a reduce numărul de angajați, ceea ce nu s-a întâmplat”, a mai spus președintele Sindicatului Liber din UCMR.    


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite