UCMR a încheiat contracte serioase pentru reabilitarea centralelor de pe Oltul Mijlociu. UCM Turnate a oprit producția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce angajații de la UCM Turnate și-au prelungit concediul de odihnă înainte de Paști, din cauza că uzina lor a fost debranșată de la current, șefii uzinei reșițene fac eforturi ca să acopere din datorii. Astfel că, pe lângă vechile contracte de reabilitare a hidrocentralelor de pe cursul Oltului Mijlociu, mai marii uzinei au reușit să încheie și altele noi. Acestea încep să se deruleze de la 01 mai.

Deși conducerea uzinei spunea în cursul săptămânii trecute că situația de la UCM Turnate, care este debranșată de la curent, se va rezolva în cel mai scurt timp, șansele ca oamenii să revină la serviciu înainte de sărbătorile pascale sunt minime.

Cu toate acestea, șefii UCMR susțin că situația se va îmbunătăți pe termen lung. Asta pentru că, uzina reșițeană a încheiat mai multe contracte de modernizare cu firmele care produc energie pe Oltul Mijlociu. “UCM Reşiţa are în lucru în prezent pe Oltul Mijlociu grupurile de la Ioneşti şi Băbeni”, a spus Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al uzinei reșițene.

Acesta a adăugat că hidroagregatul Ionesti care a fost finalizat recent, are termenul de punere în funcţiune 15 mai 2011. “La finalizarea lucrărilor de montaj ce aparţin lui Hidroserv Râmnicu Vâlcea, UCM Reşiţa va deplasa personal pentru probele de punere în funcţiune, incheiate prin proba de 72 ore”, a adăugat Sergiu Taban.

În ce privește hidroagregatul Băbeni, lucrările sunt la această oră la jumătatea părţii de execuţie, termenul de punere în funcţiune fiind octombrie 2011.
 
Pe lângă acestea, însă, alte două grupuri de pe Oltul Mijlociu urmează sa fie oprite incepand cu data de 1 mai 2011 şi vor urma procesul de reabilitare şi modernizare la UCM Reşiţa. Este vorba de hidroagregatul 2 din hidrocentrala Râureni şi hidroagregatul 2 din hidrocentrala Străjeşti.

Datorii la UCM Turnate
De altfel, la UCM Turnate sunt probleme încă de acum o lună, şi din cauza sechestrului care a fost pus din cauza datoriilor uzinei.
„O forjă şi terenul aferent acesteia sunt vizate de măsurile pe care le-am luat. Deocamdată am emis doar procesele verbale pentru sechestru. Bunurile nu sunt scoase încă la vânzare. Măsura noastră e o garanţie că ne vom recupera banii”, a declarat Zlatia Cocar, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice. Chiar şi turnătoria are aceeaşi soartă.

Cauza care a dus la concediul de odihnă forțat al angajaților, însă, este neplata facturilor la furnizorii de utilități. „Societatea comercială UCM Turnate a fost debranşată de la sursa de energie electrică, din cauza neachitării restanţelor la plata energiei electrice către firma UCM Energy, furnizoarea de energie electrică pentru UCM Reşiţa şi pentru toate firmele desprinse din UCM Reşiţa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Datorii și la fisc
Numai la UCM Turnate SRL valoarea creanţelor la bugetul de stat se ridică la aproape 2,7 milioane de lei, astfel că procesele verbale de sechestru din partea celor de la fisc nu au întârziat să apară. În ciuda acestor probleme, oficialii de la UCMR spun că vor încerca să aplice şi acestor 150 de angajaţi, măriri salariale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite