Afacerea Chebuțiu, extinsă la debarcaderul UCMR de la Văliug

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debarcaderul UCMR a intrat forțat în proprietatea directorului cercetat de DNA. Dacă în alte vremuri, debarcaderul era al uzinei reșițene, iar angajații puteau merge să se relaxeze în voie, peste noapte, Adrian Chebuțiu este acționar majoritar al obiectivului. Privatizarea a avut loc în ciuda refuzului dat de Consiliul de Administrație al societății. 

Adrian Chebuțiu, directorul UCM Group a transformat debarcaderul de la Văliug în proprietate personală, în ciuda dezacordului exprimat de Consiliul de Administrație al societății reșițene.

“Debarcaderul de la Văliug a fost vândut, nouă ne-a părut foarte rău că s-a întâmplat asta, pentru că era un loc de agrement foarte plăcut, era o amintire foarte plăcută.

EXCLUSIV Preşedintele CA al UCMR, Adrian Chebuţiu, a fost pus în libertate. Directorul executiv Adrian Preda stă după gratii

A fost hotărârea acţionarului sau cui o fi fost, noi suntem doar nişte slugi aici, plătite să ne vedem de treabă”, a afirmat Dan Obădău, vicepreședintele Consiliului de Administrație al UCMR. „În evidențele cărții funciare figurează ca și proprietar SC Aquaris Crivaia SRL”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reșița, Gheorghe Roșeți, directorul Oficiului de Cadastru din Caraș-Severin.

Surse din cadrul Registrului Comerțului subliniază faptul că unui dintre acționarii firmei este, de fapt, ACM Management Timișoara, care deține 68% din acțiuni. Firma este chiar a directorului anchetat de DNA.

EXCLUSIV DNA-ul ţine ascunse motivele pentru care Adrian Chebuţiu a fost săltat din vila sa de la Timişoara

Celelalte procente, în mod aberant, aparțin firmei Kpital Investment SRL Cipru, 2% sunt ale UCM  Engineering, iar 0,001% deține Les Consulting Reșița.

Chebuțiu contraatacă
Adrian Chebuțiu nu vede nicio problemă în această privatizare, care le ridică reșițenilor semne de întrebare. „Acel loc va rămâne tot timpul special pentru ucemeriști, care au un statut aparte față de ceilalți. Noi suntem un grup de firme, iar Aquarisul face parte din grup.

Sper ca înainte de anul nou să fie gata lucrările care se desfășoară acolo. Va fi un hotel cu circuit deschis, pentru care am atras fonduri”,  a mărturisit directorul. În plus, acesta îl atacă pe vicepreședintele Consiliului de Administrație.

„Acel domn, cu Văliugul, este vicepreședintele CA. A semnat decizia de vânzare a debarcaderului. A uitat că a făcut chestia asta”, subliniază Chebuțiu.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite