Funcţionarul corupt, Traian Ciolan, a falsificat chitanţe. Astăzi ajunge din nou în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Ciolan a ajuns în arest pentru trafic de influenţă, dar ani la rând s-a întrecut în nereguli. Angajatul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost dat afară din Primăria Reşiţa pentru că a falsificat documente.

Traian Ciolan ajunge, astăzi, din nou în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin. Instanţa va pune în discuţie prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele funcţionarului public, care are o valabilitate de 15 zile. Ciolan a fost încătuşat după ce a căzut victima unui flagrant. Acesta a pretins şi primit de la un pensionar sume de bani pentru a-l ajuta să obţină o locuinţă socială de la Primăria Reşiţa.

Actualul edil-şef al municipiului, Mihai Stepanescu, susţine că nu este pentru prima dată când Traian Ciolan profită de statutul de funcţionar şi bagă bani necuveniţi în propriul buzunar.

A fost angajatul fostului Consiliu Popular Reşiţa şi al Primăriei Municipiului Reşiţa în perioada octombrie 1989 – februarie 1997. S-a transferat la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin, dar în martie 1998 a revenit, prin transfer, la Primăria Reşiţa, în funcţia de referent. De la 1 mai 2003 şi-a încasat salariul de la Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa, unde a îndeplinit funcţia de referent la Biroul de asociaţii de proprietari.

“La aproximativ trei luni de la angajare, pentru întârzierea sistematică în efectuarea unor lucrări, a fost sancţionat cu mustrare scrisă. În noiembrie 2003, ca urmare a unor abateri grave, care au constat în falsificarea de chitanţe şi însuşirea de bani de la unele persoane care îşi depuneau dosarul în vederea obţinerii Atestatului de administrator de imobile, a fost sesizată Comisia de Disciplină a Primăriei”, a precizat Mihai Stepanescu.

Au fost descoperite în jur de 20 de dosare cu probleme, astfel că, la 1 ianuarie 2004, Traian Ciolan şi-a strâns lucrurile din birourile Primăriei. A lucrat o perioadă la mai multe firme. “Din 2007 ocupă funcția de referent în cadrul Compatimentului Monotorizare Activități Salubrizare, Apă și Deșeuri din cadrul Direcției pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice. Nu a mai avut niciun fel de problemă”, a declarat Camelia Şuşco, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean. 

 “A pretins şi primit suma de 500 de lei de la un pensionar pentru a-i favoriza, ca urmare a intervenţiei sale la funcţionarii Primăriei, obţinerea unui apartament”, Ion Teacă, procuror de caz

A fost prins cu banii în mapă   
“S-a organizat flagrant, într-un loc public din oraş şi a fost depistat acest inculpat după ce a primit suma de 500 de lei. Potrivit denunţătorului, în ultimii doi ani şi jumătate, acesta i-ar fi remis inculpatului, în repetate rânduri, sume de bani care s-ar cifra la aproximativ 2.000 de euro pentru rezolvarea aceleiaşi probleme”, a precizat Rustin Ciasc,preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite