EXCLUSIV: Liceanul criminal s-ar putea bucura de ultimele 48 de ore de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a omorât un bătrân din doi pumni primeşte sentinţa definitivă. Curtea de Apel Timişoa a amânat pentru data de 1 iulie pronunţarea în cazul apelului declarat împotriva sentinţei Tribunalului Caraş-Severin.

Viaţa lui Andrei Maxim, un tânăr de 21 de ani care a curmat viaţa unui bătrân după ce i-a dat doi pumni în figură, se poate schimba pentru totdeauna. Acesta riscă să-şi petreacă următorii trei ani în spatele gratiilor.

În plus, ar trebui să aibă pe conştiinţă şi moartea lui Alexandru Bălan, care s-a stins pe patul de spital la două zile după incidentul care a avut loc în faţa Complexului “Victoria”, în octombrie 2010.

Condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, Andrei Maxim a apelat sentinţa Tribunalului Caraş-Severin şi acum aşteaptă verdictul final, pe care îl vor da, la data de 1 iulie, magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara.

Tânărul din pumnii căruia bătrânuul s-a prăbuşit lovindu-se cu capul de caldarâm continuă să se apere în faţa instanţei susţinând că totul a fost un accident regretabil. “Consider că i se poate aplica o pedeapsă neprivativă de libertate, în cuantum mai mic decât acela stabilit de instanţa de fond”, a declarat avocata tânărului, Loredana Sabo.

Alcoolul a fost de vină
Inculpatul susţine că a existat o apărare legitmă din partea sa, dar, totodată, recunoaşte că e posibil să fi întrecut măsura. Potrivit acestuia, victima, în vârstă de 62 de ani şi aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a încercat să-l imobilizeze prinzându-l de haine şi chiar să-l lovească după ce l-a confundat cu o persoană care îi furase o sumă de bani.

Prin apărătorul său, Maxim atrage atenţia instanţei de apel că bătrânul era băut şi, astfel, căderea lui putea fi generată mai degrabă de alcool decât de forţa pumnilor săi.

Pentru a determina magistraţii Curţii de Apel să dispună suspendarea condiţionată a pedepsei, avocata Loredana Sabo invocă două cazuri similare, soluţionate la Curtea de Apel Alba Iulia şi Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie prin aplicarea unor pedepse neprivative de libertate.

“Toată viaţa copilului poate fi afectată de această întâmplare. El a dat de frică, nu a avut intenţia să-i facă rău”,
Vasile Maxim, tatăl inculpatului

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite