Cumpătaţi şi în noaptea de Revelion, cu petreceri în blocuri și vecini deranjați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Gherga a fost la cumpărături în această dimineață.
Familia Gherga a fost la cumpărături în această dimineață.

Cei mai mulţi dintre reşiţeni îşi propun o noapte de Revelion liniştită, alături de cei dragi. Pregătirile pentru meniul din noaptea dintre ani sunt pe ultima sută de metri, iar vecinii ştiu deja că tărăboiul va fi la cote maxime.

Reşiţenii şi-au făcut din timp planuri pentru noaptea de Revelion şi mai ales pentru masa pe care o vor servi. Cei mai mulţi au ales meniul tradiţional, fără fiţe şi o petrecere în sânul familiei. Astfel, de la primele ore ale dimineţii, reşiţenii au plecat să cumpere cele necesare pentru masa de Revelion, cu gândul să nu mai iasă din casă până după data de doi ianuarie.

„Am venit din timp la magazin pentru aprovizionare. Vrem să ne simţim bine în noaptre dintre ani şi punem pe masă sarmale, cârnaţi şi tot ce ţine de un meniu tradiţional“, spune Slaviţa Gherga, de 24 de ani. Cei mai mulţi dintre reşiţeni spun că nu vor face excese în ceea ce priveşte bunătăţile, dar vor gusta din fiecare produs tradițional.

„Nu obişnuim să facem abuz la mâncare în noaptea de Revelion, mai ales că masa de Crăciun a fost mai mult decât consistentă, dar tradiţia o vom păstra ca în fiecare an“, spune Ovidiu Istudor, unul dintre reşiţenii aflaţi astăzi la cumpărături.

Petrecere la bloc
Cei care au ales să petreacă Revelionul acasă ş-au pregătit din timp pentru toate detaliile. Au anunţat vecinii, iar prietenii deja ştiu ce trebuie să aducă pentru ca petrecerea să fie una reuşită. „Am plănuit petrecerea de la începutul lunii decembrie. Din grupul nostru de prieteni, fiecare aduce câte un platou cu bunătăţi“, spune Andrei Mirea, unul dintre reşiţenii care îşi petrece Revelionul alături de amici, acasă.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite