Interlopul Remus Mogoșan, care a semănat teroare în Clisura Dunării, vrea să aibă un trecut curat ca lacrima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palmaresul infracţional impresionant nu-l împiedică pe Mogoşan să ceară instanţei să-l pună în libertate. Pe rolul Judecătoriei Moldova Nouă ajuns un nou dosar penal în care este inculpat interlopul cunoscut că face legea în Clisura Dunării.

Tupeul lui Remus Mogoşan nu are limite nici măcar în faţa instanţei. Deşi în CV-ul acestuia se regăsesc o mulţime de fapte de natură penală şi chiar o condamnare, iar recent a ieşit din nou în evidenţă prin acte de violenţă, interlopul a formulat o cerere de liberare sub control judiciar pe care a înaintat-o Judecătoriei Moldova Nouă.

“Într-adevăr, am cerut eliberarea condiţionată a clientului meu. Acestă cerere va fi pusă în discuţie la termenul din 24 mai”, a precizat avocatul Ioan Chilom.

    Înainte de a fi din nou arestat, cel mai temut interlop din Clisura Dunării a încercat să scape de petele negre de pe cazierul său printr-o cerere de reabilitare adresată instanţei. Mogoşan era aşteptat să depună la dosar sentinţele penale definitive invocate în cerere, dovada executării pedepsei la locul de muncă, hotărârea de liberare condiţionată, dovada achitării integrale a cheltuielilor judiciare la care a fost condamnat prin sentinţele penale la care se face referire în cerere şi dovezi că îşi are asigurată existenţa prin muncă.

Nu a mai apucat, deoarece a fost încătuşat ca urmare a comiterii altor infracţiuni. Mogoşan a fost deja trimis în judecată în două dosare penale, ceea ce a dus la “suspendarea soluţionării cererii până la soluţionarea definitivă a cauzelor privitoare la noile învinuiri, cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă”, după cum se arată în încheierea Judecătoriei Moldova Nouă.

Încă un dosar
Pe lângă dosarul în care este acuzat de distrugere şi alte câteva infracţiuni, Mogoşan s-a mai ales cu o plângere penală pentru loviri şi alte violenţe din partea lui Iosif Costel Cotojman. Procurorul a trimis deja cauza instanţei, primul termen urmând a avea loc tot în 24 mai, când Mogoşan este citat şi în dosarul din cauza căruia a fost încătuşat.

Interlopul a fost la un pas de a părăsi Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă în urmă cu o săptămână, când Judecătoria Moldova Nouă i-a revocat măsura arestării preventive. Tribunalul Caraş-Severin a admis însă recursul procurorilor şi a menţinut starea de arest pentru 60 de zile.

 “Este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, spune Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin

Clisura Dunării, curăţată de interlopi
În spatele gratiilor a ajuns şi un alt interlop care a instaurat teamă în Moldova Nouă şi localităţile din împrejurimi. Slavco Avram, bun prieten cu Remus Mogoşan, a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a intrat cu o sabie în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche şi a atacat un om al legii. A fost oprit doar după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite