Grevă la Prescom ! Autobuzele și tramvaiele sunt trase pe dreapta, iar sute de reșițeni stau în stații degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații de la societatea de transport în comun au declanșat în această dimineață un protest spontan de lucru și nu au mai scos pe traseu niciun mijloc de transport în comun. Reșițenii au așteptat minute în șir în zadar, pentru ca, în final să apeleze la taximetre. Și acestea însă, de abia au făcut față numărului mare de călători.

Șoferii de la transport în comun au tras pe dreapta autobuzele și au ieșit în curtea societății. Reșițenii au înghețat în stații, fără să știe că cei 240 de angajați ai SC Prescom SA au declanșat un protest spontan și au refuzat să îi ducă la muncă.

“De mai bine de jumătate de oră stau în stația de tramvai și la toate numerele de telefon de la taxi sună ocupat. Nu știu care sunt motivele, dar ar fi bine ca situația să se remedieze cât mai repede”, a spus în această dimineață Buda Ștefan, un reșițean de 25 de ani. “Trebuie să ajungem la spital pentru un control. De mai bine de jumătate de oră nu a trecut niciun tramvai sau autobuz”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reșița și Tanța Purcel, de 52 de ani.

Circulația mijloacelor de transport în comun a fost paralizată mai bine de două ore, pentru ca în jurul orei 09.00 autobuzele să iasă pe traseu. Cei 240 de angajați ai Prescom s-au temut să nu își piardă locul de muncă, după ce au văzut într-un ziar local un anunț potrivit căruia se angajaează șoferi, iar oamenii s-au temut că un alt operator de transport le va prelua traseele și atribuțiile, iar actualul Prescom își va închide porțile.

“Într-un ziar local a apărut un anunţ cum că se angajează şoferi pentru transport local, deşi noi ştim că un alt operator în afara Prescomului, care are contract cu Primăria, nu poate veni. Trebuie să se facă o licitaţie în cel mai rău caz. Angajaţii Prescom se tem că îşi pierd locurile de muncă”, a declarat Remus Dragomir, reprezentantul angajaţilor de la Prescom.

Neînțelegere cu Primăria
Când a văzut că nu e de glumă cu angajații de la transportul în comun, edilul șef al Reșiței s-a deplat în curtea societății ca să le dea oamenilor explicații. “Sunt nişte exagerări vizavi de faptul că se fac angajări ca şi conducători ai mijloacelor de transport. Nu cunosc nimic serios pentru că noi nu am organizat nicio licitaţie, nu am încurajat pe nimeni să facă lucrul ăsta”, a precizat Mihai Stepanescu, șeful orașului.

Acesta a admis faptul că societatea din subordinea consiliului local nu posedă bani și că are nevoie de infuzie de capital, dar dă asigurări că nu va omite protecția actualilor angajați.

Grevă ilegală

 “Avem obligaţii prin contract să prestăm servicii, nu să blocăm întreprinderea. Trebuie să respecte legea. Măcar 30% dintre angajați trebuia să fie la muncă. Greva spontană există în legislaţie, dar în servicii nu poate exista aşa ceva. Cum să întrerupă toată lumea lucrul? Este lipsă de responsabilitate, nu pot să-i înţeleg” , a declarat Gheorghe Marchiș, directorul SA Prescom SA. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite