Prefectura Caraș-Severin este cu ochii pe ilegalitățile de la Primăria Domașnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din Domaşnea au discutat cu prefectul judeţului
Localnicii din Domaşnea au discutat cu prefectul judeţului

După ce crescătorii de animale au luat cu asalt Prefectura Caraș-Severin, mai marii județului au făcut o comise mixtă care să meargă la fața locului și să cerceteze documentele despre care oamenii au povestit supărați că ar fi ilegale. Membrii comisiei îl obligă pe aleșii locali să reintroducă un proiect de hotărâre pe ordinea de zi.

Deplasat la fața locului, prefectul Octavian Țunea a constatat că au existat mai multe cereri de concesionare a izlazului comunal, depuse de membrii asociaţiei, care au fost respinse de Consiliul Local Domaşnea.

Mai mult, după ce a fost supus spre aprobarea Consiliului Local Domaşnea, proiectul de hotărâre iniţiat de primar, referitor la concesionarea de către Asociaţia crescătorilor de animale, a fost scos de pe ordinea de zi, printr-un proces verbal. Prin urmare, s-a luat decizia repunerii acestuia pe ordinea de zi, într-o altă şedinţă, lucru ce nu s-a mai întâmplat ulterior.

“Ca atare, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a trimis către comuna Domaşnea, în atenţia Consiliului local, reluarea dezbaterilor asupra acestui proiect şi luarea unei decizii, în conformitate cu prevederile legale şi convingerile fiecărui consilier”, a spus Paula Neamțu, directorul de cancelarie al Prefectului. 

Din Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea fac parte circa 70 de persoane. Acestea sunt nemulţumite de faptul că cei din Consiliul Local Domaşnea refuză să le prelungească contractul de concesionare a izlazului comunal pe numele asociaţiei.

Hotărârea Consiliului Local Domaşnea precizează că izlazul comunal va fi concesionat doar persoanelor fizice, în funcţie de numărul animalelor din gospodărie, şi nu celor juridice.


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite