Sancțiuni de aproape 100.000 de lei pentru băncile care și-au tras în piept clienții

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile bancare au fost cele mai reclamate Foto: arhivă
Agenţiile bancare au fost cele mai reclamate Foto: arhivă

În ciuda repetatelor avertismente pe care le-au primit băncile de la inpectorii pentru protecția conumatorilor, neregulie din contracte par să fie încă la ordinea zilei. Astfel că, în urma unei noi verificări referitoare la protecția consumatorilor la incheierea noilor contracte de credit de consum, cu sau fara ipoteca, de catre societatile bancare, inspectorii au găsit din nou abateri.

Controlul a vizat opt bănci. Jumătate dintre obiective au avut probleme. Astfel că, două au fost sancționate, iar alte două amendate, fiecare cu câte o amendă de 40.000 de lei.

“O bancă a fost sancţionată pentru că nu avea exprimată în contractele de credit dobânda penalizatoare în procent fix, aceasta fiind raportată la dobânda curentă a creditului (care era variabilă) fiiind prevazaută o dobândă penalizatoare de 2% peste dobânda curentă”, a declarat Cristian Angyal, inspectorul șef al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor. 

În plus, banca avea clientela sa favorită în materie de societăți de asigurare. “Avea inserată în contractul de credit de consum cu ipotecă o clauză prin care se stipula obligativitatea clientului de a încheia poliţele de asigurare a imobilului ipotecat adus ca gaj cu o societate de asigurare agreată de Bancă”, a adăugat inspectorul șef al Comisariatului pentru Protecția Cobnsumatorilor. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite