Refacerea drumului Reșița-Văliug este blocată de o contestație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la mai multe drumuri din Caraş-Severin au fost contestate
Lucrările la mai multe drumuri din Caraş-Severin au fost contestate

Drumul care leagă orașul Reșița de zona turistică Semenic este plin de gropi, iar turiștii sunt nemulțumiți. Deși autoritățile județene au câștigat un proiect cu fonduri europene încă de acum un an, lucrările nu pot începe, pentru că o firmă din Ploiești este nemulțumită de modul în care s-a făcut licitația.

Infrastructura care aruncă turiștii, și așa puțini la număr, rămâne în aceeași stare proastă. Motivele diferă: fie că este vorba despre lipsa de bani, fie că este vorba despre licitații blocate, turiștii își rup mașinile în două ca să ajungă la destinație.

Drumul Reșița-Văliug are o valoare deosebită pentru turismul cărășean, dar din păcate, nu putem face nimic pentru a debloca contestația fimei din Pitești. Trebuie să așteptăm până când instanța se pronunță în această privință”, spune Ionesie Gheorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Procedura de derulare a licitației s-a reluat de trei ori, în urmă cu un an, din cauza firmelor de apartament.

„Din păcate, nu le putem face nimic celor care ne blochează lucrările, întrucât proiectul de lege care a prevăzut sancționarea lor cu 10% din valoarea proiectului, în cazul în care contestația nu este justificată, a fost blocat și nu a mai intrat în vigoare”, a adăugat vicepreședintele forului județean. Înfățișarea în fața instanței are loc săptămâna viitoare.

Operatorii de turism sunt nemulțumiți

Atât operatorii de turism de pe Muntele Semenic, cât și cei de pe Muntele Mic au de suferit din cauza infracstructurii proaste. Oamenii spun că afacerile lor sunt la un pas de faliment, din cauza drumului impracticabil.

Am investit 1,5 milioane de euro în hotelul meu de pe Muntele Mic, dar ceea ce se întâmplă cu infrastructura este lamentabil. Sunt din Timișoara și puteam investi banii în orice altceva, dar o afacere mai proastă ca turismul în Caraș-Severin nu am putut să aleg”, spune Felician Ciordaș, un om de afaceri din Timișoara, care a deschis o afacere pe Muntele Mic. Aceleași gânduri le au și operatorii de pe Muntele Semenic.

De altfel, mulți dintre ei au renunțat deja la afacere. Paul Dumitrache, cel care e deținut până nu demult vila Andra de pe versant și-a vândut afacerea și a renunțat la ideea de a mai face turism.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite