Mai marii de la frontieră au suspendat ancheta abuzului mascaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră care au ameninţat un reporter cu pistolul la cap se bucură de protecţia şefilor. În ciuda faptului că li s-a pus la dispoziţie caseta care demonstrează abuzul mascaţilor, mai marii Poliţiei de Frontieră amână aplicarea sancţiunilor.

Reporterul Antena 1 la Reşiţa, care a trăit clipe de coşmar în ultima zi a lui 2010 pentru că a avut şansa să surprindă o decindere a mascaţilor Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin în plină desfăşurare şi abuzurile oamenilor legii ce şi-au ascuns identitatea sub cagule, a înaintat o plângere penală împotriva agresorilor.

Totodată, a pus la dispoziţia conducerii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră imaginile surprinse înainte ca aparatura să-i fie distrusă de către un poliţişt pentru demararea unei anchete şi aplicarea sancţiunilor cuvenite pentru cei vinovaţi. “Referitor la evenimentul produs în data de 31.12.2010, vă aducem la cunoştinţă faptul că şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a dispus cercetarea prealabilă a unui ofiţer şi doi agenţi din cadrul SPF Naidăş, pentru a stabili dacă aceştia se fac vinovaţi de săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 12, alineatul 1, litera a din Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor numărul 400/2004 – comportare necorespunzătoare în serviciu”, precizează subinspector Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al IJPF Caraş-Severin.

Aşteaptă rezultatul Parchetului
    Chiar dacă este vorba despre un abuz cât se poate de clar şi de împiedicarea unui jurnalist de a-şi face meseria, eventualele sancţiuni întârzie să apară. “În prezent, în conformitate cu prevederile art. 23 din OMAI 400/2004, cercetarea prealabilă a celor în cauză a fost suspendată până la soluţionarea dosarului penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa ca urmare a plângerii penale depuse de către jurnalistul Mircea Popovici”, mai spune Iasmina Maghiar.

Reporterul agresat de oamenii plătiţi din bani publici să aplice legea şi nicidecum să o încalce nu înţelege poziţia superiorilor instituţiei. “Mi-au distrus aparatura, care nu este deloc ieftină. Trebuie să găsesc soluţii ca să-mi pot face meseria în continuare. Dacă nici nu şi-au cerut scuze, ce pretenţii să am să fiu despăgubit? Imaginile şi declaraţiile atâtor martori văd că nu înseamnă nimic şi cei care mi-au pus pistolul la cap pot sta liniştiţi”, a declarat jurnalistul Mircea Popovici.

“Ancheta Poliţiei de Frontieră este una internă, nu are nicio legătură cu plângerea penală. S-au încălcat nişte proceduri, s-a scos arma în locuri publice fără motiv”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Interlop cu sabia în sediul Poliţiei de Frontieră
Un alt incident în care au fost implicaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a avut loc în vara lui 2010, la Moldova Veche. Atunci, interlopul Avram Slavco l-a bătut în mai multe locaţii pe un poliţist aflat în timpul serviciului, apoi a aruncat cu o sabie după el chiar în sediul instituţiei. Nici până astăzi nu a fost explicat opiniei publice cum e posibil ca un poliţist să fie bătut în stradă fără să aibă vreo reacţie.


Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite