Primarul de la Văliug nu mai recunoaşte că e corupt. Susține că e curat ca lacrima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mocanu s-a răzgândit şi pozează într-un om cinstit în faţa instanţei pentru a fi pus în libertate. La Curtea de Apel Timişoara se pune, astăzi, în discuţie, liberarea condiţionată a primarului judecat pentru trafic de influenţă.

Marius Mocanu a ajuns în această dimineaţă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara pentru judecarea recursului prin care acesta a atacat hotărârea Tribunalului Caraş-Severin de săptămâna trecută, când i-a fost respinsă o nouă cerere de eliberare sub control judiciar. Arestat preventiv la data de 3 mai pentru trafic de influenţă, primarul Văliugului a solicitat în mai multe rânduri, atât instanţei de fond, cât şi celei de recurs, să fie judecat în stare de libertate.

A recunoscut învinunirea pentru care a fost trimis în judecată şi a precizat că va face uz de prevederile articolului 320 indice 1 din Codul Penal, care prevede reducerea cu o treime a limitelor pedepsei în cazul însuşirii în totalitate a faptelor prezentate în rechizitoriu.

Înainte de citirea actului de trimitere în judecată însă, Mocanu s-a răzgândit. “Nu am săvârşit nicio faptă de corupţie. Singura mea greşeală este că nu i-am tăiat factură pentru cei 3.000 de euro.

Eu am o firmă care a curăţat terenul respectiv pentru un euro pe metru pătrat. Acel om mi-a propus să concesioneze trei parcele de teren, în suprafaţă totală de 5.700 metri pătraţi. Avansul care mi l-a dat era pentru curăţarea terenului”, a afirmat Mocanu.

Licitaţie fără probleme
Întrebat fiind dacă l-a asigurat pe investigatorul sub acoperire Robert Dinu că acesta va câştiga licitaţia, primarul Văliugului a declarat: “Nu i-am spus că voi interveni la consilierii locali, dar i-am spus că nu cred să fie probleme. În comisia de licitaţii nu e niciun membru al partidului din care eu fac parte. Mai mult decât atât, sunt în relaţii rele cu unul dinte ei”.

Probele de la dosar îl contrazic însă. “A fost prins în flagrant delict pe raza municipiului Reşiţa în timp ce primea prima tranşă”, a spus Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

 “A primit de la Robert Dinu suma de 3.000 euro, reprezentând prima tranșă din suma totală de 5.700 euro pentru a influența consilierii locali”,
Valentin Cârstea, procuror

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite