Primarul comunei Văliug, Marius Mocanu, rămâne în arest pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Mocanu, primarul comunei Văliug, a fost prins în urmă cu 24 de ore, în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce a primit o importantă sumă de bani. Se vehiculează că ar fi vorba de 3.000 de euro, bani pe care acesta i-ar fi primit într-o benzinărie din Reșița. Suma e doar o parte din cei 20.000 de euro care ar fi urmat să ajungă la edilul șef.

UPDATE 15.40 Arestat preventiv

În urmă cu câteva momente instanța cărășeană a decis ca Marius Mocanu să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Cosmin Bolosin, apărătorul acestuia a depus deja recurs ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

14.00 Mocanu, în instanță
În urmă cu aproximativ jumătate de oră, primarul comunei Văliug a ajuns la Tribunalul Caraș-Severin. La această oră, el dă socoteală în fața magistraților pentru faptele sale. Procesul se desfășoară cu ușile închise. Accesul presei va fi permis doar la pronunțarea sentinței.

ORA 07.00 Edilul șef este propus pentru arestare preventivă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin l-a prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe Marius Mocanu, primarul comunei Zăvoi, după ce, ieri, acesta a fost prins în flagrant în timp ce a primit cu titlu de mită suma de 3.000 de euro. “A fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru trafic de influenţă.

În cauză s-a început urmărirea penală şi în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă”, a precizat procurorul Valentin Cârstea.

Reţeta Bunei, aplicată şi la Văliug
 Marius Mocanu s-a întâlnit cu legea penală în aceleaşi împrejurări în care a făcut-o şi primarul comunei Zăvoi, Antonie Bunei. Şi într-un caz, şi în celălalt este vorba de concesionarea unor terenuri, pentru care cei doi primari au cerut şpagă. “A pretins bani unei persoane din Timişoara pentru concesionarea unor terenuri, câte un euro pentru fiecare metru pătrat.

Persoana respectivă intenţiona să facă un sat de vacanţă la Văliug. Primarul a pretins o sumă de bani pentru a favoriza concesiunea”, a explicat procurorul Cârstea. Mocanu a fost prins în flagrant în timp ce a primit 3.000 de euro de la investigatorul sub acoperire într-o benzinărie din Reşiţa.  

Cosmin Bolosin, unul din avocaţii primarului, susţine că lucrurile nu stau chiar aşa. “Clientul meu a fost reţinut pentru infracţiunea de trafic de influenţă, o infracţiune mult mai permisivă şi cu o încadrare juridică mult mai mică decât infracţiunea de luare de mită.

Mai mult decât atât, ar fi indicii clare că nu există nici măcar infracţiunea de trafic de influenţă. În opinia mea, este o infracţiune de înşelăciune, o infracţiune pentru care nu s-ar impune arestarea preventivă”, a argumentat Bolosin.

Pentru a demonstra că nu se impune arestarea clientului său, avocatul pretinde că Marius Mocanu este o persoană căreia nu prea ai ce să-i reproşezi. “Clientul meu are o activitate ireporşabilă, are o carieră, atât din punct de verede profesional, cât şi uman, impecabilă. A făcut şi a ajutat multe persoane şi a făcut comuna Văliug să arate ca o adevărată staţiune. Eu cred în nevinovăţia clientului meu”, a mai spus Bolosin.

Ultimul cuvânt le aparţine magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin, care vor hotărâ unde îşi va petrece următoarele 29 de zile Marius Mocanu: la Primăria Văliug sau în arestul IPJ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite