Final de an cu drumuri sparte, lucrări fușărite și somații pentru constructorii ISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la ISPA continuă pe mai multe străzi din Reşiţa
Lucrările la ISPA continuă pe mai multe străzi din Reşiţa

Administrația locală se arată nemulțumită în raport cu lucrările de schimbare a țevilor care alimentează cu apă locuitorii din orașul de pe Bârzava. Asta mai ales că, multe porțiuni de drum, care au fost refăcute sunt, din nou, distruse iar șoferii circulă cu greu din cauza asfaltului spart.

Mai marii de la Primăria Reșița spun că cei care lucrează la ISPA nu au oferit nici până acum o soluție tehnică pentru găurile care au apărut în șosele, dar nici pentru remediarea defecțiunilor care au apărut după schimbarea conductelor de apă.

„Suntem îngrijoraţi de faptul că în aşteptarea soluţiilor tehnice, constructorul, în unele cazuri, a lăsat carosabilul nefinalizat îngreunand fluiditatea circulaţiei, iar acum creează probleme la deszăpezirea  oraşului”, a declarat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Totodată, lipsa celor 13 soluţii  tehnice pentru străzile Izvorului, Al. Vlăhuţă, Semenicului, Avram Iancu, Traian Lalescu, Paul Iorgovici, B-dul Revoluţia din Decembrie, Graz, B-dul Muncii, Al. Măcinului, Toblesului, Peleaga, pune în pericol finalizarea la termen  a proiectului.

„In calitate de beneficiar final, considerăm direct raspunzător prin neimplicare pe SC AQUA CARAS SA, având în vedere că au la îndemână toate pârghiile contractuale în relaţia cu Consultantul, pentru a-l determina să pună la dispoziţia constructorului soluţiile tehnice aşteptate.

Menţionăm că vom lua toate măsurile legale ce decurg din nerespectarea obligaţiilor ce revin Aqua Caraşului, respectiv a creării oricărui prejudiciu în dauna municipiului Reşiţa şi a cetăţenilor acestora, pentru a determina finalizarea în bune condiţii a lucrărilor şi chiar vom aplica amenzi pentru depăşirea termenelor permiselor de spargere”, a adăugat reprezentantul municipalității.

Primăria Reșița subliniază faptul că în urma lucrărilor din oraș au rămas lucrări nefinalizate,  nerefăcute sau cu refaceri necorespunzătoare, iar aceste probleme afectează întreaga comunitate prin disconfortul creat și tulbură desfăşurarea normală a activitătii socio-economice. În plus, şantierele prezintă un real pericol pentru siguranţa cetăţenilor şi a infrastructurii de transport.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite