Casele de pe Strada Zimbrului se prăbușesc peste noapte din cauza lucrărilor de schimbare a țevilor de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa reşiţeanului Marius Cheazna a fost serios afectată
Casa reşiţeanului Marius Cheazna a fost serios afectată

Mai multe locuinţe de pe Strada Zimbrului au fost afectate, spun proprietarii lor, din cauza lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare. Conductele îngropate la mai puţin de un metru de casele oamenilor sunt dezgropate după ce peretele despărţitor a două gospodării s-a dărâmat.

Familia Cheazna a fost la un pas de tragedie după ce peretele care le desparte casa de cea a vecinilor s-a prăduşit  din senin. “Părerea mea este că zidul a picat din cauza lucrărilor efectuate de Hidroconstrucţia în cadrul programului ISPA, sau a vechii canalizări şi reţele de alimentare cu apă a Aquacaraş.

Aici se lucrează de doi ani de zile şi, timp de şase luni, a fost groapă în faţa casei”, reclamă Marius Cheazna, proprietarul imobilului cu numărul 11 de pe Strada Zimbrului.

Echipa deplasată la faţa locului la primele ore ale dimineţii încearcă să afle motivele pentru care a căzut zidul de cărămidă şi au fost afectate dou case. “Pagubele le estimez la peste 20.000 de lei şi aştept să se constate cine e vinovat pentru a fi despăgubit. În caz contrar mă voi adresa instanţei”, mai spune Cheazna.

Autorităţile caută cauzele
“Ne-am deplasat imediat la fața locului, ca să vedem despre ce este vorba. Am înțeles că zidul s-a surpat, iar acum analizăm cauzele ca să vedem ce a dus la această situație”, spune Anatolie Liber, directorul SC Aquacaraș SA, beneficiarul lucrării de schimbare a conductelor de alimentare cu apă. 

Mihai Stepanescu, primarul Reșiței, cunoaşte şi el

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite