EXCLUSIV: Fotbalistul contrabandist a rupt tăcerea faţă de procurori și a renunțat la fostul avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestat pentru contrabandă de ţigări din septembrie 2001, Florian Halăs nu mai suportă arestul şi a început să colaboreze cu organele de urmărire penală. Fotbalistul lui AS Oraviţa, acuzat că ar fi condus unul din cele mai importante grupuri specializate în contrabanda cu ţigări ce acţiona în zona Naidăş, a ajuns la limita răbdării.

UPDATE ORA 15.40 Eliberați condiționat

Florian Halăs și ceilalți membri ai reței sale au fost puși în libertate de judecătorii de la Tribunalul Caraș-Severin, fără ca procurorii să mai facă recurs la decizia magistraților. Loredana Sabo, actualul apărător a lui Halăs a declarat : „Am mers pe recunoaşterea faptelor aşa cum sunt ele prezentate în materialul de urmărire penală pentru a beneficia de reducerea cu o treime din pedeapsă“.

ORA 09.00 Rețeaua lui Halăs, în instanță

Dacă până acum a fost foarte zgârcit în declaraţii, odată cu arestările vameşilor şi poliţiştilor de frontieră pentru luare de mită şi-a schimbat atitudinea. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Halăs ar fi cerut un adevăt teanc de hârtii, povestind în scris, cu lux de amănunte, cine îl ajuta să introducă ţigările de contrabandă în ţară, dar mai ales unde ajungeau şpăgile plătite de el şi de ceilalţi membri ai grupului.

În speranţa că va fi pus în libertate în cel mai scurt timp posibil, Halăs ar putea povesti aceleaşi lucruri şi magistraţilor de la Tribunalului Caraş-Severin, care îl aşteaptă astăzi la un nou termen.
   
De data aceasta, fotbalistul contrabandist va fi apărat de un alt avocat, Loredana Sabo. Apropiaţii lui susţin că nu se uită la bani atunci când vine vorba despre eliberarea sa, fostului său apărător punându-i 100.000 de euro pe masă.

Contactată telefonic pentru a comenta suma uriaşă cu care şi-ar fi plătit fostul avocat, soţia lui Florian Halăs a precizat: „Sunt doar fabulaţii. Putem pune la dispoziţie contractul încheiat cu domnul avocat pentru a demonstra că sunt doar invenţii“.

Gheorghe Mateuț, cel contractat iniațial de contrabandist i-a mai apărat pe Omar Hayssam, Ovidiu Tender, Gigi Becali și Dinu Patriciu. “Astăzi se judecă dosarul pe fond, începe practic cercetarea judecătorească”, a declarat avocata contrabandistului, Loredana Sabo.

“Vom merge pe recunoaşterea faptei, care atrage automat reducerea cu o treime a pedepsei”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cristian Szilagy, alt inculpat în acelaşi dosar.
 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite