Câteva sute de tineri din 15 confesiuni se roagă astăzi împreună pentru o lume mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii au făcut și anul trecut același lucru: au plecat cu lumânări aprinse în mână de la Biserica Romano-Catolică Maria Zăpezii și au mers până în centrul orașului. Anul acesta, ei au schimbat traseul și vor pleca din centrul orașul. Destinația lor va fi Ateneul din Moroasa. Cu turul lor, ei vor să le reamintească oamenilor de valorile esențiale ale unei lumi mai bune: răbdarea, prietenia, dragostea și nădejdea.

Tinerii reprezentanţi ai celor două Biserici: Ortodoxă şi Catolică, petrec împreună Sărbătoarea Floriilor. Aşadar, ei au reluat acțiunea de anul trecut care s-a bucurat de o participare serioasă din partea reșițenilor: câteva sute de localnici. Acțiunea lor a ajuns la a doua ediție și se derulează sub  mottoul de anul trecut: “Să fim Lumină”.

„Acest eveniment este organizat de 15 grupe de tineri de diferite confesiuni din Banatul Montan şi oferă unui număr din ce in ce mai mare de adolescenţi posibilitatea de a exprima adeziunea lor la virtuţile creştine autentice, simtindu-se astfel  protagonişti în strădania de a construi o societate mai bună, clădită pe aceste valori”, spune Liza Bugărin, responsabilă de mediatizarea acestei acțiuni.

Procesiunea începe la ora 19:00 şi contină traseul de anul trecut. Tinerii pornesc din Centrul Civic al orasului până pe dealul Ateneului. Acţiunea se va bucura de participarea P.S. Lucian, Episcopul Caransebeşului, care va fi alaturi de tinerii organizatori alături de preoţii lor. Reșițenii sunt invitați, la fel ca și anul trecut să vină în procesiune cu ramuri de salcie, flori și lumânări


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite