Casa de Cultură rămâne în patrimoniul Reșiței. UCMR o lasă în contul datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul care vizează pronunțarea instanței în privința proprietarului Casei de Cultură din Reșița este încă pe rolul Judecătoriei din Maramureș. Până când va exista o sentință în acest sens, UCM Resita este societatea care deține documente de proprietate. În plus, conducerea societății ar vrea să scape de datorii, cu ajutorul imobilului.

Ultima evaluare a imobilului a fost făcută la finele anului 2009, atunci când o societate de evaluatori autorizată, membră a ANEVAR, a fost desemnată să îi spună valoarea.

„Valoarea de  inventar curpinsă în contabilitatea UCM Reşiţa a Casei de Cultură este de 70 milioane de lei”, a spus Sergiu Taban, purtătorul de cuvânt al uzinei reșițene. În prezent, Consiliul Local Reşiţa percepe impozit pe acest activ la valoarea evaluată. Datoriile pe care le are încă societatea, îi fac pe mai marii de la UCMR să nu renunțe la ideea de a o ceda administrației locale sau chiar județene, ca o compensare a ceea ce a rămas neplătit. Și Grădinița PP7, unde anual apar probleme din cauza presiunii de evacuare, ar putea avea aceeași soartă.

„Casa de Cultură împreună cu imobilul unde își desfășoară activitatea Grădiniţa PP 7 din Reşiţa, au fost prevăzute şi agreate de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local ca şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor care au avizat favorabil trecerea acestor două obiective în Patrimoniul Consiliului Judeţean şi respectiv al Consiliului Municipal, în contul datoriilor societăţii UCM Resita către bugetul de stat. Procedura se află în curs de derulare”, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite