Salvatori transformați în victime: un asistent a fost bătut în timpul programului, iar ambulanța avariată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul Răzvan Petraș s-a ales cu mai multe lovituri din partea agresorilor.
Asistentul Răzvan Petraș s-a ales cu mai multe lovituri din partea agresorilor.

Un caz șocant a avut loc în urmă cu doar câteva ore în localitatea Obreja, din județul Caraș-Severin. Echipajul de pe ambulanță a fost chemat să intervină de urgență în comună, unde a izbucnit un conflict între două găști de romi, pe fondul consumului de alcool. Din salvatori, însă oamenii s-au transformat în victime.

UPDATE ORA 8.00

Plângere la poliţie pentru recuperarea daunelor

În cursul acestei dimineţi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-au prezentat la Postul de Poliţie Obreja, ca să depună plângere pentru vandalizarea ambulanţei şi recuperarea daunelor. „Acestea sunt riscurile meseriei noastre. Nu putem ţine cont de tăierile salariale şi nici nu puteam sta deoparte la intervenţii până ajunge poliţia”, a spus Cosmin Librimir, directorul serviciului.

Ora. 01.00

Șocant, dar cât se poate de real ! Echipajul de pe ambulanță, format doar din asistent și șofer, a fost solicitat să intervină de urgență în comuna Obreja, unde în urma unei altercații, mai mulți tineri au fost răniți.

Asistentul de pe salvare a vrut doar să își facă meseria, însă în momentul în care a ajuns la locul faptei, încăierarea dintre tinerii de etnie romă a fost în toi, așa că nu avea cum să scape.

„Am fost și eu agresat și până a venit poliția, o parte dintre ei a fugit, iar unul a spart mașina. Am ieșit cu greu din încurcătura aceea. M-au lovit la față și la coaste, dar m-am ferit. Am încercat să apăr și ambulanța, și pe colegul meu de pe ambulanță, șoferul”, povestește traumatizat de intervenția care i-ar fi putut fi fatală, Răzvan Petraș, de 27 de ani. Acesta își mai amintește că unul dintre tinerii romi avea chiar și un ciob de sticlă în mână.

Așa că, până la sosirea echipajelor de poliție, asistentul a încercat să medieze și conflictul dintre certăreți. Misiunea nu i-a prea reușit, întrucât în ciuda eforturilor sale, aceștia au spart și geamul unicei salvări, care deservește câteva mii de locuitori din Valea Bistrei. „Au aruncat la un moment dat și cu bolovani și au spart geamul salvării. Nu știu ce vom face acum”, spune tânărul asistent.   

Pe urmele făptașilor

Polițiștii au reușit să îi prindă pe doi dintre tinerii implicați în conflict. „Este vorba despre un scandal produs în zona Gării CFR Obreja, între un grup de tineri. Mâine  facem cercetări. Au fost făcute audieri și se continuă cercetările în cauză”, a declarat pentru Adevărul de Seară Reșița, agentul șef principal Ion Rain, din cadrul Poliției Municipale Caransebeș. Tinerii s-ar putea alege cu dosar penal pentru lovire și distrugere. De asemenea, ei riscă să fie acuzați și pentru ultraj.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite