Aproape 2.000 de elevi primesc „bani de liceu”, ca să își plătească cheltuielile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul „Bani de liceu” se referă la acordarea lunară a unei sume din bugetul de stat, pentru elevii care urmează, la cursuri de zi, liceul sau învăţământul profesional. În aceeași categorie intră și cei care învață la şcoala de arte şi meserii. În acest an școlar, aproape 2.000 de liceeni primesc banii.

Programul este unul de protecţie socială. Elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei. Sprijinul financiar, în valoare de 180 de lei pe lună, se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Aproape 2.000 de liceeni ajutați


În acest an şcolar, numărul solicitanţilor eligibili, care se încadrează în venitul maxim de 150 de lei este de 128.298, dar acordarea sprijinului financiar „Bani de liceu“ s-a făcut până la valoarea de 149,99 de lei a venitului brut pe membru de familie, în vederea încadrării în fondurile aprobate ministerului cu această destinaţie. Astfel că, numărul beneficiarilor ajutorului social în anul şcolar 2010-2011 este de 124.569. Lista beneficiarilor programului de protecţie socială „Bani de liceu“ pentru acest an şcolar, în judeţul Caraş-Severin, cuprinde un număr de 1.861 de liceeni. Dintre aceştia, doar 1.800 vor beneficia de ajutor financiar pe parcursul anului şcolar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite