Elevii riscă să rămână în frig din cauza unei ţevi care alimentează cu combustibil CET-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preșcolarii de la PN 11 speră să primească căldură în clase.
Preșcolarii de la PN 11 speră să primească căldură în clase.

Iarna bate la uşă, dar căldura nu are cum să ajungă în şcoli sau în case. S-a ajuns în această situaţie din cauză că administraţia s-a trezit prea târziu să rezolve problema ţevii care alimentează cu combustibil CET Energoterm.

Sute de copii care învaţă în şcoli, dar şi cei 5.000 de reşiţeni abonaţi ai CET Energoterm riscă să rămână în frig din cauza aleşilor locali, care s-au gândit prea târziu să schimbe ţeava care alimentează cu materie primă societatea de termoficare. Deşi situaţia era familiară administraţiei încă din vara acestui an, de abia când s-a lăsat frigul aleşii s-au gândit să ia o decizie. Executivul a convocat ieri o şedinţă extraordinară, iar azi consilierii locali au declarat stare de urgenţă. Ei au la dispoziţie numai cinci zile să cumpere o nouă ţeavă, să o monteze, între UCMR şi CET Energoterm, iar din data de 10 octombrie societatea de termoficare să şi livreze căldura în sistem centralizat.  

Negocieri fără rezultat

Reşiţenii au ajuns în această situaţie după ce negocierile dintre UCMR şi CET Energoterm, cu privire la încheierea unui contract de comodat sau vânzarea conductei ce asigura alimentarea cu apă brută pentru încălzire, au eşuat. Din cauza acestei neînţelegeri, mii de copii care învaţă în şcolile din oraş ar putea rămâne în frig din data de 10 octombrie, iar în aceeaşi situaţie sunt şi ceilalţi 5.000 de abonaţi ai CET.
„Şcoala noastră este amplasată bine. Deocamdată nu ne este frig, însă dacă intrăm aşa în iarnă va fi groaznic”, a spus directorul Şcolii nr. 2 din Reşiţa, Octavian Şandru. Instituţia de învăţământ este încă racordată la CET Energoterm. Şi abonaţii casnici se gândesc cu groază la ceea ce va urma. „Am citit în presă că UCMR cere bani mulţi pe conducta respectivă prin luna august. Nu înţeleg de ce nu s-a luat atunci decizia cumpărării uneia noi şi, mai ales, de ce este nevoie de toată această harababură”, a declarat reşiţeanul Andrei Mirea, care se gândeşte chiar să îşi cumpere o centrală de apartament şi să renunţe la serviciile CET.

„Ca să nu mai depindem de UCMR, am aprobat cumpărarea unei ţevi noi, în valoare de 700.000 de lei”, Mihai Stepanescu, primar Reşiţa.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite