Toți angajații de la SC Cet Energoterm SA Reșița sunt trimiși în șomaj UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la finele anului trecut, societatea de termoficare a intrat în insolvență, din cauza datoriilor mari pe care le-a avut la stat, acum și angajații ei vor pleca în șomaj. Deja, cele aproape 200 de persoane au intrat în perioada de preaviz, care expiră pe data de 2 mai.

ORA 16.00 Capital social majorat
Aleșii locali s-au întrunit în ședință extraordinară de consiliu local și au aprobat majorarea de capital social la CET 2010 cu suma de un milion de lei. "Încercăm să scoatem la licitație serviciile pe care noua societate le are", a declarat în urmă cu câteva minute primarul orașului Reșița, Mihai Stepanescu.

ORA 07.00 Angajații CET, disponibilizați
În ce privește atribuţiile societăţii, au fost preluate de firma CET 2010, nou înfiinţată anul trecut în luna iunie. Momentan, aceasta funcţionează la cote de avarii, adică numai cu directorul şi alţi 31 de angajați. “Astăzi are loc o şedinţă extraordinară de consiliu local în care se va mări capitalul social al CET 2010. Rămâne de văzut, dacă această societate va avea susţinerea necesară pentru a face angajări mai multe”, a declarat directorul CET 2010, Aurel Marinescu. Angajaţii vor primi între şase şi opt salarii compensatorii, în funcţie de vechime şi şomajul aferent.

Peste 5.000 de abonaţi
În momentul de faţă toţi abonaţii de la Cet Energoterm au trecut la Cet 2010, dar situaţia nu este una pe roze. Aurel Marinescu a precizat faptul că Cet 2010 trebuie să aibă sprijinul financiar pentru a putea furniza în continutare apa caldă menajeră şi căldura. „Există o cerere către furnizorul de gaze naturale şi cel de energie electrică şi vom face tot posibilul ca abonaţii să nu sufere“, a declarat Aurel Marinescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite